Ruud Berkhout lid van verdienste KNVB

Algemeen
Namens de KNVB heeft de heer Aafjes Ruud zijn oorkonde en speld thuis overhandigd.
Namens de KNVB heeft de heer Aafjes Ruud zijn oorkonde en speld thuis overhandigd. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Aan het begin van dit seizoen heeft Ruud Berkhout te kennen gegeven dat dit zijn laatste seizoen in functie zou zijn.

Hij heeft zijn sporen meer dan verdiend voor de (zaal)voetbalsport in Uitgeest. Als jonge kerel van 18 jaar begin jaren 80 gestrikt als jeugdleider bij het toenmalige USVU tot en met zijn huidige rol als sectiecoördinator van de Onder 19 (en daarmee zitting hebbende in het jeugdbestuur). Het jeugdleiderschap heeft Ruud lang bekleed en ook zijn rol in het jeugdbestuur beslaat al meerdere jaren.

Zeker vermeld dient te worden de rol die Ruud voor het zaalvoetbal heeft gespeeld. Van Piet Tuin/Kools tot aan FC Uitgeest. Hij was er in alle gevallen in een bestuurlijke rol bij.

Erkenning KNVB

Naast alle bestuurlijke rollen heeft Ruud altijd zijn handen uit de mouwen gestoken binnen de club. Hiervoor was al hij enkele jaren geleden al benoemd tot lid van verdienste van FC Uitgeest. Nu na ruim 40 jaar vrijwilligerswerk Ruud definitief gaat afzwaaien, vond het (jeugd)bestuur het niet meer dan gepast om hem voor te dragen voor erkenning bij de KNVB.

De voetbalbond heeft de verdiensten goed op zijn merites beoordeeld. Want ook de KNVB heeft Ruud tot lid van verdienste gemaakt. Deze eer is nog weinigen toegekomen binnen het district West 1. Vanwege de coronamaatregelen kon Ruud niet op de Algemene Ledenvergadering in het zonnetje gezet worden. Namens de KNVB heeft de heer Aafjes Ruud zijn oorkonde en speld thuis overhandigd. FC Uitgeest feliciteert Ruud met zijn benoeming en wil hem ook langs deze weg enorm danken voor zijn jarenlange inzet.