Dader gezocht van zware mishandeling

Algemeen
De steeg tussen De Sluiswachter en de Anna van Renesselaan, waar de mishandeling vrijdagavond 21 januari plaatsvond.
De steeg tussen De Sluiswachter en de Anna van Renesselaan, waar de mishandeling vrijdagavond 21 januari plaatsvond. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST – Over het algemeen is het buurtje, waar De Sluiswachter ook deel van uitmaakt, een rustige wijk. Maar dat was vrijdagavond rond 21.10 uur een ander verhaal. Een zeventienjarige Uitgeester die een straatje om ging, werd op een paar honderd meter van zijn huis in het steegje bij De Sluiswachter, plotseling zonder enige aanleiding, grof mishandeld. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. 

17-jarige Jur slachtoffer

“Die avond liep het slachtoffer door de steeg, toen hij uit het niets werd aangevallen door een onbekende man en verschillende malen hard op zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld”, laat de politie weten.

Gebit

Aan De Sluiswachter doet de vader van Jur zijn verhaal. “Jur moet onder behandeling van een keel- neus- en oorarts. Zijn gebit is door de mishandeling ernstig beschadigd en moet behandeld worden om al zijn tanden weer recht te zetten en ontstekingen tegen te gaan. Ook is zijn neus gebroken. Het is ongelooflijk. De politie vertelde ook dat ze zoiets in Uitgeest nog niet hadden meegemaakt. Het is ook een buurt waar, voor zover ik weet, nooit iets ernstigs is gebeurd,”

Dat laatste wordt bevestigd door een jonge vrouw die op het veldje pal voor De Sluiswachter haar hond uitlaat. “Zelf woon ik in de buurt van Albert Heijn. Ik heb hier nooit iets gemerkt van dit soort dingen.”

‘Vreselijk’

Een buurtbewoonster die bij de smalle doorgang van De Sluiswachter naar de Anna van Renesselaan loopt, woont verderop in wijk De Kleis en schrikt van de mededeling dat de steeg vrijdag het toneel was van een zware mishandeling. “Vreselijk, zoiets verwacht je niet in deze rustige buurt.”

Signalement
De verdachte is een man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Tijdens de mishandeling droeg hij een zwarte muts en sjaal. Hij had een grijze jas tot op de heup aan met een gele driehoek op de borst of op de mouw.

Getuigen

De recherche zit er bovenop en komt graag in contact met getuigen die zich nog niet hebben gemeld. Ook roept de recherche bewoners in de omgeving van de Sluiswachter op om eventuele camerabeelden te delen. De recherche heeft inmiddels in de buurt ook flyers uitgedeeld, met daarin in een oproep informatie te delen.

De politie is te bereiken via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000. Tips of beelden kunnen ook gestuurd worden via het tipformulier dat staat op deze site van de politie.