O'Branons in kasteeltuin Assumburg

Nieuws

HEEMSKERK - De groep O'Branons treedt zondag 10 september op in de kasteeltuin Assumburg in Heemskerk. Aanvang 13.30 uur en is het optreden voor een ieder vrij toegankelijk. Ierse folk door een Ierse band met gedreven muzikanten.
Ierse muziek van kerk tot kroeg, van sfeervol op bruiloft en feest tot melancholische ballads, donker als Guinness. Van prachtige slow airs tot swingende tunes gelijk een wervelende Ierse dans. ‘Folk’ zoals het is bedoeld: voor iedereen.
De band O'Branons dankt haar naam aan Paddy O'Branon uit Dublin. Het was in de pub O'Shea’s in Dublin waar zij Paddy hebben ontmoet. Paddy, een krasse baas van ver in de tachtig zong op een ontroerende wijze oude 'traditionals', zonder muziekinstallatie in een overvolle pub. En het publiek was onder de indruk! Dat muziek zo met hart en ziel kon worden gezongen. Misschien ook wel typerend voor de Ierse traditionele muziek; muziek over jaren van onderdrukking, armoede, emigratie en heimwee. Maar ook het optreden van Paddy was heel erg Iers, bescheiden en buitengewoon vriendelijk en toegankelijk.
De muzikanten in O'Branons zijn: Loes Bakker ( Tin whistles, Vlaamse doedelzak en uilleann pipes) ,Titus Breekman (gitaar, Ierse bouzouki, banjo, bodhrán en zorgt voor de zang), Mariëtte van Kooten (trekharmonica).