Speurtocht voor kinderen in Uitgeest

Nieuws

UITGEEST - Helena Koopman van Gastouderopvang Koekeloeren en Mirjam Kruijff van Workshops ByMirjam organiseren op zondag 17 september een speurtocht in Uitgeest voor kinderen van alle leeftijden.

''Vroeger toen ik klein was, organiseerde het plaatselijke buurthuis speurtochten en Vossenjachten, prachtig vond ik dat'', aldus Helena. Mirjam wilde zich daar direct bij aansluiten, toen zij ervoor werd benaderd. ''Ik was meteen enthousiast, maar had er niet echt een beeld bij een speurtocht'', aldus Mirjam.
Een speurtocht, ook wel bekend als vossenjacht is een route die je loopt door middel van aanwijzingen die op een papier staan. Je kunt ook lintjes of pijlen volgen. Onderweg moet je vragen beantwoorden. Soms moet je eerst even ‘speuren’ voordat je weet wat ze bij de vraag bedoelen.
Kinderen kunnen op zondag 17 september komen speuren. Je kunt starten tussen 13.00 en 14.00 uur. De speurtocht voor kinderen van 4/6 tot 12 jaar is 4 km. Het spelletjes-tochtje voor de allerkleinste 1 tot 4/6 jaar is 400 meter. Neem begeleiding mee of vraag toestemming aan je ouders. De kinderen moeten de drukke Geesterweg oversteken over het zebrapad. Onderweg krijgen de kids iets lekkers en wat te drinken. Opgeven is verplicht. Ook krijgen de kinderen een kleine verrassing als ze de speurtocht hebben uitgelopen. Deelname is helemaal gratis.
Starten vanaf De Bakker 19 in Uitgeest. Opgeven per e-mail: info@ByMirjam.nl of tel: 06-14979060.