Werksessies centrumgebied Uitgeest voortgezet

Nieuws

UITGEEST - Op donderdagavond 18 mei j.l. vond in Dorpshuis De Zwaan in Uitgeest de derde werksessie plaats over het centrumgebied van Uitgeest. Een constructieve avond, waarbij de omwonenden en belanghebbenden op een lege maquette voorstellen mochten doen over de invulling van het centrumgebied. Zo wordt er samen met de gemeente Uitgeest gewerkt aan het opstellen van een beeldkwaliteitsplan (BKP) voor deze omgeving. De plannen worden in de sessie van 7 juni verder uitgewerkt en gaan vervolgens via stuurgroep en college naar de raad ter vaststelling.
De werksessies vormen een onderdeel van het project over de inrichting van het centrumgebied. Daarmee geeft het college uitvoering aan het besluit van de gemeenteraad van 8 december 2016.
In deze derde sessie is gewerkt aan de hand van een lege maquette waarop het gezelschap verschillende voorstellen voor het te realiseren programma heeft ingevuld. Daarbij kwamen ook voorstellen aan de orde die zich kritisch verhouden tot het raadsbesluit van december, bijvoorbeeld ten opzichte van het uitgangspunt het huidige ijsbaanterrein te benutten voor de bouw van een Integraal Kind Centrum. Geconstateerd is dat nog een vierde werksessie nodig is.
In de volgende werksessie op 7 juni worden de voorstellen bewerkt tot twee á drie modellen, die worden voorgelegd aan de stuurgroep en vervolgens het college van B&W. Het college formuleert op basis daarvan een voorstel voor de raad. Verwacht wordt dat over dit voorstel nog vóór het zomerreces een brede informatieavond kan worden georganiseerd.
Met de kaders die de raad heeft meegegeven, wordt samen gebouwd aan een zo breed mogelijk gedragen ontwerp. In tegenspraak tot sommige berichten wil het college nog eens benadrukken dat er derhalve nog geen besluiten zijn genomen.
Aan het begin van de derde sessie heeft de Stichting Bob zich teruggetrokken onder het uitdelen van een verklaring. Het college vindt het jammer dat de stichting zich terugtrekt, neemt afstand van de verklaring die daarbij wordt gegeven, maar constateert tevens dat deze stap de werkzaamheden van de groep verder niet heeft belemmerd.