Open dag biologische tuinen - Op zondag 25 juni

Nieuws

UITGEEST - Margret de Reus en Ineke Rumphorst zijn twee zussen, die houden van biologisch tuinieren en wonen op een deel van de oude bloembollen kwekerij van hun ouders aan de Hogeweg 64 in Uitgeest. Op zondag 25 juni is er een open dag. De tuinen zijn ruim 2500 m2 groot en onderling verbonden.

In de tuinen zijn borders met bloemen en planten, er is een wilde bloemen pluktuin en er zijn twee grote moestuinen met fruitbomen, klein fruit en kruiden. ''We verkopen op deze dagen biologische producten van eigen tuin: plantjes van de kwekerij, verschillende soorten biologische jams, chutneys en ingemaakte producten'', laat het tweetal weten. ''Verder zal er iets speciaals te zien zijn dat voor velen een baken in het centrum van Uitgeest “De Barg” is: het is een boerderij van ongeveer 150 jaar oud. Leuk om binnen te kijken. Hier hebben wij een expositie van beeldend kunstenaar Jacob Kleijn en meubelmaker Rob Sleutelberg.''
De theetuin is open. Er zijn diverse leuke hoekjes met zitjes om even te genieten van de natuur. Dit kan me doen onder het genot van een biologische Italiaanse koffie, kruidenthee en een ruim assortiment home made gebak. Op de tuin staat sinds een aantal jaren een bijenkas van Imker Martien Kaptein. Hij is deze dag ook aanwezig met informatie over de bijen en met honing van onze tuinen en omgeving.
Plaats: Hogeweg 64, 66 en 70 te Uitgeest. Aanvang: 11.00 tot 17.00 uur.