Red Bull Brasil naar Uitgeest

  Nieuws

UITGEEST - In navolging van Palmeiras komt er nóg een Braziliaanse club naar het bekende ICGT 2018 in Uitgeest: Red Bull Brasil. Daarmee is sambavoetbal op het ICGT van dit jaar een zekerheid.
Red Bull Brasil is voor het grote publiek misschien nog een onbekende. Echt gek is dat niet, want de club bestaat sinds 2007. Dankzij de steun van Red Bull klom de club echter razendsnel op op de ladder van de Braziliaanse competities. Inmiddels komt Red Bull Brasil uit op het hoogst mogelijke niveau in zijn regio, Campeonato Paulista.
Het mooie aan deze deelnemer is dat Red Bull Brasil vol inzet op zijn jeugdopleiding. De jeugdteams van de plaatselijke Red Bull spelen veel internationale toernooien en staan te boek als zeer getalenteerd. De spelers worden opgeleid om door te stromen naar het eerste. Die aanpakt werkt, want Red Bull Brasil is al vele malen gepromoveerd.
Het ICGT is ook dit jaar weer in het Pinksterweekend. De eerste speeldag is op 19 mei, de tweede op 21 mei. Uiteraard is ook dit jaar het toernooi weer gratis toegankelijk. Daarmee is het ICGT niet alleen het beste jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, maar ook het meest toegankelijke.

Meer berichten