Blonde Greet en Toffe Jans vertellen de waarheid

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

UITGEEST - Theatergroep Time Square uit Uitgeest brengt op 20 en 21 april aanstaande de musical ‘De Jantjes’ voor het voetlicht, in het Kennemer Theater in Beverwijk. Een mooie gelegenheid om de personen over wie de musical gaat een paar indringende vragen te stellen. Wie is Toffe Jans en wat is er waar van de geruchten over haar relatie met Schele Manus? En welk spelletje speelt Mooie Leendert met Blonde Greet?

Greet en Jans kennen elkaar al hun hele leven. "Zo lang as dat ik me eigen ken herinneren", zegt Jans. "Onze ma’s waren al bevriend, en as zodanig zijn wij ook vriendinnen geworden."Jans en Greet zijn samen opgegroeid in de Jordaan. Hoewel hun wegen wel eens uit elkaar liepen, verloren ze elkaar nooit uit het oog. Nog steeds weten ze van elkaar wat er in hen omgaat en kunnen ze altijd bij elkaar terecht. Ze zijn elkaars beste vriendinnen en dat kan heel belangrijk zijn, zeker als het met de liefde niet over rozen gaat.
Hoe zit het met de relatie tussen Greet en Dolle Dries? Greet staart voor zich uit terwijl ze naar woorden zoekt. "Ja, die Dolle is nou eenmaal een Dolle. Geen makkelijke. Maar als ik het alleen met hem te stellen had dan zou het nog wel gaan. Helaas zit ze moeder d’r ook nog es tussen met haar gestook. Die heb er lucht van gekregen dat ik…" Als Greet over Schele Manus begint zegt ze: "‘’Naja, weet je wat het is? Die schele begon me een beetje te vervelen. We hadden om de haverklap ruzie met mekander. Hij keek altijd alsof het hem allemaal lou loene liet, alsof het hem allemaal niks kon schele. Hij keek altijd anders dan een mens verwacht. Naja, toen heb ik ‘em afgeschreven. "
Na deze ontboezeming heb ik nog lang met Blonde Greet en Toffe Jans door zitten praten. Over het gekonkel van Betje, de moeder van Dolle Manus, met tante Pietje. Over het geflirt van Blonde Greet met Mooie Leendert maar ook over zijn losse handjes. Over de voornemens van de Dolle, de Schele en de Blauwe om naar de Oost te gaan. Het was een boeiende middag maar het is veel te veel om op te schrijven. Maar als u het dan allemaal toch wilt weten… Kom dan naar het Kennemer Theater, op 20 en 21 april.

Meer berichten