Hockeykampioenen in drievoud

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

UITGEEST - Kampioen worden is voor elke sporter de ultieme ervaring. Twee keer kampioen worden is helemaal bijzonder. Maar wat te denken van drie kampioenschappen, en dat nog wel in één seizoen? Vraag het de meiden van Mixed Hockey Club Uitgeest MD1, die dit hockeyjaar maar liefst drie titels aaneen regen.

Maar deze zaterdag smaakt de limonade na de wedstrijd toch wat wranger. Ze hebben eens een keer niet gewonnen, het werd een puntendeling dankzij een late gelijkmaker. En dat zit de dames toch niet lekker. “We waren beter, maar hij wilde er vandaag echt niet in. Balen.” Dat was in de andere duels dit seizoen wel anders. Het meisjes D1-team van de hockeyclub uit Uitgeest veegde de ene na de andere tegenstander van het kunstgras, of de zaal uit. Alleen De Kraaien uit Zaandam kregen ze niet klein en liepen ze tegen een zeldzame nederlaag aan.
Het seizoen loopt ten einde, en het succesteam dan ook. Er wordt weer opnieuw geselecteerd en het is afwachten in welke teams de meiden geplaatst worden. Maar één ding is wel al zeker: ze blijven bij Uitgeest hockeyen. “Gewoon omdat het een gezellige club is, waar je dus ook op een goed niveau kunt hockeyen. Ga je naar een grote club zoals Overbos en je haalt de selectie net niet, kom je in D6 of zo. Wij willen zo hoog mogelijk spelen, maar wel bij een gezellige vereniging.”
Kennismaken met de hockeysport en MHCU in Uitgeest? Kom dan vrijblijvend vier proeftrainingen volgen: www.mhcu.nl/aanmelden.

Meer berichten