Open dag Fort aan Den Ham

  Nieuws
Deze zondag zal Fort aan Den Ham open zijn voor het publiek. (foto aangeleverd)
Deze zondag zal Fort aan Den Ham open zijn voor het publiek. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

UITGEEST - Zondag 24 juni is Fort aan Den Ham aan de Busch en Dam 13, Uitgeest voor publiek geopend. Deze open dag duurt van 11.00 tot 16.00 uur en iedereen is welkom. Er is ruim parkeergelegenheid. De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer.

Zoveel mogelijk wordt het fort in de oude staat gehouden of teruggebracht met ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappen privaten. Er is radio verbinding met andere forten. Er zijn diverse exposities te zien over de Stelling, WO-2, militaire communicatie, de Linie van Beverwijk, Slag bij Castricum en de Politionele acties gedurende 1945-1950 in voormalig Nederlands-Indië. Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203.
Nu een rustige plek in het Noord-Hollandse landschap maar in de mobilisatietijden 1914-1918 en 1940 vol met soldaten en zware kanonnen.Ieder uur rondleidingen met gids. Vrij rondlopen mag ook. Het fort is rolstoelvriendelijk en honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan. Meer informatie op www.fortaandenham.nl.

Meer berichten