Legen afvalcontainers goedkoper en duurzamer

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

UITGEEST/CASTRICUM/HEILOO - De gemeenten Uitgeest, Castricum en Heiloo hebben een nieuw contract ondertegent met GP Groot over het legen van onder- en bovengrondse glas- en restafvalcontainers. Het contract zorgt voor een kostenbesparing, betere coördinatie en levert door inzet van duurzame voertuigen een bijdrage aan een beter milieu.
De overeenkomst is 21 juni ondertekent. Burgemeester Wendy Verkleij tekende namens gemeente Uitgeest en directeur Wim Horeman, namens GP Groot afval en recycling. Burgemeester Wendy Verkleij: “Dit contract is een mooi voorbeeld van wat de vier gemeenten na de ambtelijke fusie in 2017 willen bereiken. Door samen op te trekken behalen wij efficiency- en kostenvoordelen voor de gemeenten. Zo zijn de kosten voor het legen van een container per keer lager, is er één aanspreekpunt en hebben wij een partner die door de inzet van schonere voertuigen op termijn een bijdrage levert aan het milieu. Een voorwaarde waar wij veel belang aan hechten.”
Het legen van de restafval- en glascontainers gebeurt op basis van ervaringscijfers. Voor restafval zijn deze redelijk constant, maar de glascontainers kennen ook pieken, bijvoorbeeld na de feestdagen. Het werken met één partij maakt het makkelijker om de leegfrequentie van de containers aan te passen bij meer meldingen van inwoners, zodat de dienstverlening verbetert.
De overeenkomst is tot stand gekomen na het houden van een openbare Europese aanbesteding, waarbij de gemeenten zijn begeleid door Regionaal Inkoopbureau IJmond en Kennemerland.

Meer berichten