Bewonersavond 'Duurzaam Uitgeest' succesvol - De Koog eerste aardgasloze wijk?

  Nieuws
De tweede bewonersavond op 9 oktober j.l. trok veel bezoekers. (foto aangeleverd)
De tweede bewonersavond op 9 oktober j.l. trok veel bezoekers. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

UITGEEST - De tweede bewonersavond op 9 oktober j.l., georganiseerd door Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie (DUEC), was een succes. De opkomst was groot, mannen en vrouwen luisterden geïnteresseerd naar de presentaties over alternatieven voor het aardgas.
Bevlogen sprekers van DUEC, met hart voor het milieu en voor Uitgeest, riepen de mensen op om samen te werken, van elkaar te leren en kennis te delen als het gaat om het overschakelen naar andere vormen van energie, zoals zon, wind en aardwarmte. Voorzitter van DUEC Guus Willemsen: “Doe het overstappen naar duurzame energie niet alleen. Je kunt zonnepanelen voor je eigen dak gezamenlijk inkopen en laten installeren. Dat geldt ook voor het isoleren van je huis; doe het samen en word lid van DUEC.”
Wethouder Jelle Brouwer vertelde over de plannen voor duurzaamheid van de Koog en pleitte voor een wijkgerichte aanpak. Nu de Koog toch op “de schop” gaat onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om die wijk meteen ook aardgasloos te maken.
Uitgeester Frits Roskam vertelde enthousiast over de mogelijkheid warmte uit het water bij het gemaal aan de Meldijk te halen om zo een hele rij woningen te kunnen verwarmen. Daarnaast informeerde een aantal sprekers de aanwezigen over Lokale Acties Zonnepanelen (gezamenlijke inkoop van zonnepanelen) en Zon op Uitgeest (zonnepanelen op bedrijfsdaken) met als boodschap dat men er niet voor hoeft terug te schrikken want dat het door DUEC goed geregeld en begeleid wordt, in samenwerking met lokale installateurs. Er wordt dus een totaalpakket geleverd. Dit kan een hoop zorgen wegnemen.
Op 30 oktober is er een speciale informatieavond van DUEC voor bewoners van Uitgeest over de Lokale Acties Zonnepanelen (gezamenlijk inkoop van zonnepanelen voor je eigen huis).

Meer berichten