Heerlijk buiten zwemmen in Uitgeestermeer

  Nieuws

UITGEEST - Nu de zon weer lekker warm schijnt en het water warmer wordt, kan iedereen zich weer prima vermaken in, op of rondom het water. In recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn verschillende zwemplekken waar kinderen en volwassen heerlijk kunnen zwemmen. Het Alkmaarder- en Uitgeestermeer is in ieder geval klaar voor het zwemseizoen.
Er zijn twee zandstrandjes bij recreatieterrein Zwaansmeer en een bij Dorregeest in Uitgeest. Kinderen vermaken zich altijd uitstekend aan deze zandstrandjes langs het water waar ze mooie zandkastelen kunnen bouwen. Op de recreatieterreinen staan veelal verschillende speeltoestellen en een toiletgebouw. Op Dorregeest staat zelfs een friskleurig paviljoen, waar lekkere snacks, belegde broodjes, ijs en drinken te koop is. De strandjes zijn hiermee een goed alternatief voor de kust; dichtbij dorpjes in een groene omgeving.

Grasvelden

Behalve de zandstrandjes liggen er ook grasvelden langs de zwemplekken, hierop kun je heerlijk zonnen en spelen, zonder onder het zand te komen. En op De Hoorne in Akersloot is er zelfs alleen maar gras. Op het water kun je lekker met luchtbedden en andere opblaasbare spullen dobberen. En rondom het water is er voldoende mogelijkheid om te voetballen, te badmintonnen en nog veel meer.
Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de zwemplekken en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals toiletten, ballenlijnen en speeltoestellen. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober.
Kijk voor meer informatie: www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl.

Meer berichten