Dit weekend starten de Heemskerkse Filmdagen

Uitgaan
The man who sold his skin gaat over een Syrische vluchteling.
The man who sold his skin gaat over een Syrische vluchteling. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Op vrijdag 28 januari starten de 41e Heemskerkse Filmdagen van start. Er is een maximum van 30 bezoekers per film, daarom zijn er extra voorstellingen ingepland.

Het festival wordt voor de 41e keer georganiseerd door het team van Filmhuis Heemskerk. Met maar liefst negen films in zes dagen kunnen filmliefhebbers hun hart weer even ophalen. Het programma opent met een knal: in het Deense ‘Riders of Justice’ nemen vier mannen het recht in eigen hand na een aanslag. Donker, gewelddadig, maar ook grappig en zelfs ontroerend.  

Riders of Justice

Een donkere Deense komedie rondom beroepsmilitair Markus wiens vrouw is omgekomen bij een tragisch treinongeluk. Een overlevende van het ongeval meldt zich bij hem en maakt duidelijk dat er sprake was van een aanslag. De mannen gaan op een missie om wraak te nemen.

Le Grand Bain

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Winnaar van de Franse Globes de Cristal Awards voor beste komedie.

The Man Who Sold His Skin

Een Syrische vluchteling verkoopt zijn huid en wordt als levend kunstwerk tentoongesteld. De vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt schijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen? Eerste Tunesische film die meedong naar een Oscar.

Mijn vader is een saucisse (familiefilm)

Paul besluit zijn baan bij de bank op te geven om een carrière als acteur na te jagen. Zijn hele gezin is in rep en roer, maar Zoë blijft haar vader steunen. Vlaamse feelgood film voor de hele familie.

De veroordeling

Boekverfilming over Tv-journalist Bas Haan (Fedja van Huet) en het onderzoek naar de Deventer moordzaak dat uitliep op een mediahetze. Winnaar van vier Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival 2021.

Ballad of a White Cow

De Iraanse Mina ontdekt dat haar man ten onrechte is geëxecuteerd. De overheid biedt haar uitzicht op financiële compensatie, maar Mina begint een stille strijd tegen het bewind.

Do Not Hesitate

Drie jonge soldaten op vredesmissie in het Midden-Oosten komen met pech vast te staan in de woestijn. Ze proberen het hoofd koel te houden, maar raken steeds meer losgezongen van de werkelijkheid. Nederlandse inzending voor de Oscars in 2022.

Captain Nova (familiefilm)

In Captain Nova is het 2050, de aarde is er slecht aan toe en ervaren gevechtspiloot Nova reist terug in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Beste kinderfilm Cinekid 2021.

Power of the Dog

1925, twee broers Burbank zijn rijke boeren in Montana. Bullebak Phil is een echte cowboy, die een horde bewonderaars heeft. Wanneer zijn broer trouwt met Rose, wil Phil haar weg treiteren. Haar zoon wordt een pion in een meedogenloze strijd. Genomineerd voor de Golden Globes 2022.

Tickets kosten: € 6,50 / € 5,50 via www.decirkelheemskerk.nl.