Schoolfilm voor Masamuda

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Masamuda)

Afgelopen zondag vonden opnames plaats voor een film over Masamuda, het educatief archeologisch erf in de Broekpolder. In de film neemt presentator Karolijn van Vliet de kijkers mee op tijdreis naar de steentijd en de middeleeuwen. Hoe wisten onze voorouders te overleven in het ontoegankelijke moeras dat ons gebied lange tijd was?

Karolijn is daarbij de ideale tijdreisgids; ze werd dit jaar in Maassluis uitgeroepen tot leerkracht van het jaar. De film is bedoeld voor scholen die Masamuda willen bezoeken, maar kan straks door iedereen bekeken worden via: www.masamuda.nl Uiteraard komt dit initiatief niet uit de lucht vallen. Na de lockdown weten veel scholen hun weg naar Masamuda weer te vinden. In het nieuwe schooljaar start Masamuda daarom met een vernieuwd lespakket, waaronder deze voorbereidende film. Ook wordt er gezocht naar nieuwe educatieve vrijwilligers die het leuk vinden om (school)groepen te begeleiden tijdens hun tijdreis in de Broekpolder. Interesse? Mail naar Robert van Herk: educatie@masamuda.nl.

Masamuda is een educatief archeologisch erf, waar gereconstrueerde gebouwen uit de prehistorie en de middeleeuwen worden gebouwd. Ook de bij de diverse archeologische perioden behorende landschappen worden tot leven gebracht. Woningen uit de Vlaardingencultuur (2700 v.Chr.), en de middeleeuwen zijn inmiddels klaar. De aanwezige vrijwilligers geven u de gewenste informatie. De naam Masamuda is inheems voor het Maasmondingsgebied, die in geschreven bronnen voor het eerst in de 8e eeuw voorkomt. De archeologische inspiratie voor het erf wordt in dit deltagebied gevonden.