Locaties voor windmolens bij Oeverbos uitgezet

Algemeen
De locaties voor de windmolens van het Vlaardings Energie Collectief (VEC) en de Windvogel zijn nu bij het Oeverbos uitgezet.
De locaties voor de windmolens van het Vlaardings Energie Collectief (VEC) en de Windvogel zijn nu bij het Oeverbos uitgezet. PR

De locaties voor de windmolens van het Vlaardings Energie Collectief (VEC) en de Windvogel zijn nu bij het Oeverbos uitgezet. Dat is de eerste fysieke stap voor het bouwen van de molens.

Vandaag zijn bestuursleden en specialisten van de twee co?peraties de locaties gaan bekijken en de experts van de Windvogel hebben gecontroleerd dat het uitzetwerk correct is gedaan. Op de beide locaties worden de komende weken metingen uitgevoerd om de draagkracht van de grond precies vast te stellen. Op basis daarvan wordt er geheid. De fundering van de windmolens wordt een betonnen plaat met een diameter van 18 meter. De mast van de molens heeft een diameter van 4 meter.

Langzaam maar zeker krijgen de windmolens gestalte. De co?peraties Vlaardings Energie Collectief (VEC) en de Windvogel willen samen deze twee windmolens bouwen. Daarmee kan voor 5500 huishoudens schone stroom opgewekt worden, ongeveer 17.000 megawattuur per jaar. Binnenkort zal het VEC de Vlaardingers uitnodigen mee te doen in de financiering van de windmolens. Daarmee is een aantrekkelijk rendement te verdienen.