Holy met boeiend honkbal naar winst

Nieuws
Afbeelding
(Foto: UWM/gsv)

Voor Holy startte de honkbalcompetitie met een wagonlading plussen. Niet alleen leverde het openingsduel tegen het als favoriet naar Vlaardingen gekomen Brabantse Gryphons 10-9 winst op, ook zag coach Linsly Laker voldoende positieve momenten en teamcohesie om zondag met een gerust gevoel naar Nijmegen te reizen om bij Hazenkamp de ingeslagen weg te vervolgen.

Natuurlijk kwam de winst tegen Gryphons niet zonder slag of stoot tot stand. De 0-3 na twee innings gaf een slecht gevoel. De 5-3 (na vijf innings) leek de ommekeer. Om toch weer te gaan twijfelen en te vrezen na de 5-5 in de zevende inning. Lakers manschappen bleken tegen dat stootje te kunnen en stelden orde op zaken in een spectaculaire gelijkmakende negende inning, waarin 5-9 10-9 werd. Laker, die in de nababbel zijn emoties de ruimte gaf: ‘We hebben hard getraind om op niveau te komen.’ Dat zag hij terug: ‘De mannen hebben een prima, bijna foutloze wedstrijd afgeleverd. Geweldig.’

Softbal

Lo Bonafacia en zijn mannen bezorgden zich een uitstekend debuut in de hoofdklasse softbal. Holy won in Nieuwegein met 2-9 van Diamonds. Vrijdag (aanvang 21.00 uur) komt Vennep Flyers, dat de competitie opende met 16-1 winst op Alcmaria Victrix, naar de Zwaluwenlaan.