Geluidsoverlast en meer kort nieuws

Algemeen
Cassettes geluidscherm A20 in de nacht vervangen.
Cassettes geluidscherm A20 in de nacht vervangen. (Foto: PR)

Van 17 januari tot en met 3 maart staan werkzaamheden gepland aan het geluidscherm aan de noordkant van de A20 ter hoogte van park Hooglede. Bouwconsortium BAAK zal dan de oude cassettes in het geluidscherm vervangen door nieuwe. “Om deze werkzaamheden veilig uit te voeren, zijn afsluitingen op de snelweg en het onderliggende wegennet noodzakelijk. Dit mag alleen in de avond en in de nacht uitgevoerd worden als er minder verkeer rijdt”, laat een woordvoerder van BAAK weten.

De huidige cassettes worden vervangen door cassettes met een hogere isolatiewaarde. Een stukje van het geluidscherm aan de westkant van de Vlaardinger Vaart is in december al vervangen. Omdat het talud aan de kant van de woonwijk niet geschikt is om machines te plaatsen worden de cassettes vervangen vanaf de snelweg. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de medewerkers zijn afsluitingen op de snelweg A20 en de Holysingel in dit geval noodzakelijk. “Wij halen steeds tussen twee staanders de bestaande cassettes weg en plaatsen daarin de nieuwe terug. Aan het einde van elke nacht is het geluidscherm in principe weer gesloten.”

Naast de verkeershinder kan er ook geluidshinder optreden voor de bewoners van de Wijk Hooglede. “Voor het monteren gebruiken wij machines en elektrische gereedschappen, dat kan voor geluidsoverlast in de omgeving zorgen.” 

Veel verkeers- en geluidshinder

Vlaardingen krijgt de komende maanden te maken met veel verkeers- en geluidshinder. Vooral de bewoners van de Holy en Vlaardinger Ambacht krijgen hiermee te maken in verband met werkzaamheden aan de geluidsschermen langs de A20 in verband met de verbreding van de A20. Aan beide kanten van de snelweg komt er een rijstrook bij.

Om ruimte te maken voor de verbreding, moeten de geluidsschermen die aan de zuidkant van de A20 staan verplaatst worden. De meeste verkeershinder zal ondervonden worden door een versmalling van de oprit van de Holysingel naar de A20. “Aan de woonwijkzijde van de oprit is onvoldoende ruimte om de werkzaamheden aan de geluidsschermen veilig te kunnen uitvoeren. Wij kunnen daarom alleen maar vanaf de oprit werken. Hiervoor versmallen wij vanaf 14 januari tot begin van de zomer de oprit naar 1 rijstrook”, laat het bouwconsortium BAAK weten, dat verantwoordelijk is namens Rijkswaterstaat voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

“Door de versmalling zal er met name in de spits vertraging ontstaan op de Holysingel vanuit de wijk Holy en Vlaardinger Ambacht. Wij adviseren automobilisten om vanuit Holy of Vlaardinger Ambacht via Schiedam naar de A20 richting Rotterdam of naar de A4 te rijden.

De verwachting is dat het met name de eerste weken erg druk zal zijn met de nodige filevorming.” Van 10 tot 14 januari beginnen de werkzaamheden met de aanleg van een werkinrit en het plaatsen van tijdelijke geluidsschermen. Die werkzaamheden worden in de nacht uitgevoerd en kunnen ook voor geluidshinder zorgen. Om veilig te kunnen werken, is de oprit deze vijf nachten afgesloten en wordt het verkeer omgeleid naar afrit 10 bij Schiedam-Noord.

In de krant

Veel berichten in Groot Vlaardingen worden ingezonden door lezers. Als je een bericht wilt inzenden voor de krant, verstuur dit via e-mail naar de redactie via: redactie.gv@uitgeverijwestmedia.nl Heeft u een bericht met meer dan 200 woorden dan verzoekt de redactie om een bijpassende foto mee te sturen met toestemming en naamsvermelding van de fotograaf.