Chelsea wilde Ian Maatsen terug

Algemeen
Chelsea leende Ian Maatsen uit aan Coventry City maar wilde hem tussentijds terughalen. Het ziet er naar uit dat dat niet gaat gebeuren.(foto: CoventryC).
Chelsea leende Ian Maatsen uit aan Coventry City maar wilde hem tussentijds terughalen. Het ziet er naar uit dat dat niet gaat gebeuren.(foto: CoventryC). (Foto: )

Het in kringen rond Ian Maatsen als ‘fake news’ weggezette nieuws, dat hij door Barcelona begeerd werd, was nog nauwelijks de wereld uit of in de Britse pers dook het bericht op, dat Chelsea de bij Coventry City gestalde Vlaardinger wilde terughalen.

Op Stamford Bridge zat manager Thomas Tuchel door een zware blessure van Ben Chilwell wat krap in zijn verdedigers. Vandaar, dat hij het oog, naast Lucas Digne (Everton), de aan Lyon verhuurde Emerson Palmeiri en inmiddels ook Sergino Dest (Barcelona), liet vallen op Maatsen. Die heeft een indrukwekkende CV opgebouwd en is volgens de statistieken van de Championship de nummer één op de lijst ‘winnaar van de meeste duels’.

“Hij maakt het seizoen bij ons af”, weet Conventry-manager Mark Robins echter. “In het contract met Chelsea staat geen clausule, dat ze hem tussentijds kunnen terughalen.” Het thuisfront vindt dat prima. “Voor zijn ontwikkeling is het beter, dat hij speeltijd krijgt”, meent vader Edward Maatsen. “Bij Coventry staat hij in de basis. Het is de vraag of hij die status bij Chelsea ook krijgt.”