Gudde kiest voor Sparta

Algemeen
Jesper Gudde (rechts) ruilde in 2020 het spelerstenue in voor het trainerspak. Hij kiest nu voor Sparta, maar maakt aan de Sportlaan wel het seizoen af. (foto: UWM/gsv)
Jesper Gudde (rechts) ruilde in 2020 het spelerstenue in voor het trainerspak. Hij kiest nu voor Sparta, maar maakt aan de Sportlaan wel het seizoen af. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Jesper Gudde (31) wilde in oktober, nadat Sparta had gemeld, dat hij daar hoofd scouting zou worden, over zijn toekomst als trainer van VFC’s zondagteam nog geen item maken. “Dat zal afhankelijk zijn van de ontwikkelingen”, hield hij vragen daarover sf.

Inmiddels beseft hij, dat het één moeilijk te combineren is met het ander en fricties kan opleveren. “Het was best wel een ongemakkelijke keuze en voor beide partijen ook een beetje pijnlijk. Maar Sparta is mijn toekomst, mijn ambitie en uiteindelijk ook mijn boterham. Ik voorzie, dat mijn nieuwe taak moeilijk gelijktijdig te doen is met mijn bezigheden als trainer bij VFC. Vandaar, dat ik de knoop heb doorgehakt en voor Spangen heb gekozen.” Daar werkt hij nauw samen met de in december als opvolger van Henk van Stee aangetreden technisch directeur Gerard Nijkamp. “In dit vak moet je ook flexibel kunnen functioneren, omdat het regelmatig kan voorkomen, dat je in het buitenland zit om contacten te leggen. Of om spelers te scouten. Dan zou ik VFC steeds moeten afbellen. Dat werkt niet.” 

Voordat hij in 2020 bij VFC als trainer aantrad, speelde hij een jaar in de door Raymond de Romph geleide hoofdmacht om daarna de ‘baas’ van zijn voetbalmakkers te worden. “De club gunde me de kans om als trainer verder te gaan. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

“We zijn nog niet actief op zoek naar een opvolger”, meldt VFC-voorzitter Bill Savonije. Met wel de toevoeging, dat er zich al wel enkele kandidaten gemeld hebben.