SPORT in het KORT

Algemeen
Wie volgt Ben Hoogwerf op?
Wie volgt Ben Hoogwerf op? (Foto: UWM)

Hoewel ook bij Zwaluwen de voetbalactiviteiten stil liggen, wordt achter de schermen hard gewerkt aan het vastleggen van spelers voor het komende seizoen. Dat lukte in december met aanvoerder Stefano Gonçalvez. Het wordt voor de publiekslieveling, zoals hij in het persbericht genoemd wordt, zijn derde Vlaardingse seizoen. Zelf zegt hij blij te zijn met nog een jaar in Holy: “Ik voel mij hier echt thuis.’ Ook Eric Fortes en Etson Galong zijn volgend seizoen weer aan de Zwaluwenlaan te bewonderen.

VFC gaat weer vergaderen

VFC heeft de eerder door Corona-maatregelen afgelaste ledenvergadering weer op de agenda gezet. In de hoop, dat de er na 14 januari meer mag, is de bijeenkomst nu op zaterdag 15 januari om 14.00 uur. Omdat blijkbaar nog niet alle vacatures (en dat waren er nogal wat), zijn ingevuld, wordt de leden er aan herinnerd, dat het “als je interesse hebt, nog steeds mogelijk is om te reageren op een bestuursfunctie.”

Twist is kampioen oliebollen bakken

Bij SC Twist weten ze alles van korfballen en handballen. Op 30 december voegen ze er steeds een extra discipline aan toe: oliebollen-ballen. Om aan de bestellingen te voldoen moesten er 2820 gebakken worden. Voor een middelgrote vereniging is dat een gigantisch aantal. Vergelijk dat maar eens met HC Schiedam. De hockeyclub is vier keer zo groot, maar hoefde er ‘slechts’ 1300 te bakken.

DVO’32 kreeg twintig sollicitaties

DVO’32 heeft de zoektocht naar een opvolger van trainer Ben Hoogwerf, die na zeven seizoenen vertrekt, ingezet. Dat leidde tot 20 sollicitaties. Secretaris Rien van der Veen en René van Antwerpen (trainer tweede elftal), bijgestaan door assistent-trainer Semjon de Bruijne, kregen de niet te benijden taak daaruit de volgende trainer te selecteren.

CWO misschien niet meer in azuur

CWO heeft de leden, omdat het van clubtenue wil veranderen, de vraag gesteld om mee te denken over een nieuwe, speciaal voor de club ontworpen kledinglijn. De clubleiding heeft al wat ontwerpen gezien en zegt te willen kiezen voor drie kleurschakeringen: het blauw van RKWIK, het rood van HSC en het oranje van HVO. 

“Wij vinden het belangrijk, dat het tenue weergeeft uit welke clubs CWO is ontstaan”, is de stelling. Nu spelen de teams nog in een azuurkleurig shirt.

Geen ‘kouwe klauwen’ voor kanoërs

Hoewel kanoën zich in de buitenlucht afspeelt, leed ook Natsec onder de beperkingen, die het virus oplegt. Dat zorgde ervoor, dat de diehards van de kanovereniging op de eerste zondag van het nieuwe jaar niet in hun boot stapten om met ‘kouwe klauwen’ een rondje Vaart en vlieten te varen. 

Uiteraard was ook het clubgebouw gesloten en moesten de leden het doen met een online geplaatste nieuwjaarwens van voorzitter Dolf Wemmers.

Spannende tijden voor genomineerden

De genomineerden voor de Vlaardingse Sportprijs hebben daarover bericht gehad. Nu maar afwachten bij wie wethouder Ivana Somers binnenkort met het beeldje en een bos bloemen op de stoep staat.