Broertjes Kernkamp en bokkenwagen
Broertjes Kernkamp en bokkenwagen ((Foto: aangeleverd))

Rondreizend evenement Familiegeschiedenis

REGIO - Het Centrum voor Familiegeschiedenis (CBG) is zaterdag 6 april te gast bij het Waterlands Archief met het rondreizend evenement: 'Familiegeschiedenis in de buurt'.

Het CBG trekt het land in om mensen te inspireren hun eigen familiegeschiedenis te onderzoeken. Ze willen genealogen en belangstellenden een ontmoetingsplek te bieden.

Samen met archieven door het hele land organiseert het CBG middagen waarbij familiegeschiedenis en regionale geschiedenis centraal staan. 'Familiegeschiedenis in de buurt' is een evenement dat in het teken staat van stamboomonderzoek in alle fasen. Voor startende onderzoekers, voor wie een vastloper in een onderzoek heeft of een onderzoek verder wil verdiepen, de CBG-experts helpen mensen verder in de eigen regio.

Zaterdag 6 april staat met twee lezingen in het teken van het thema 'DNA & Familiegeschiedenis'. Als eerste vertelt Rob van Drie van het CBG over de mogelijkheden van deze onderzoekstechniek. Daarna volgt Jaap Zomerdijk, hij vertelt over het onderzoek naar de familie Zomerdijk en hoe DNA-onderzoek de Beemstertak en die uit Schagen heeft samenbracht.

Naast deze lezingen vinden er verschillende workshops plaats, waarin CBG-experts bezoekers de kneepjes van het vak leren wat betreft stamboomonderzoek en schrijven over familiegeschiedenis. Er zijn speciale 'tips & tricks'-sessies over de website WieWasWie, rondleidingen door het depot van het Waterlands archief en vertelt een CBG-onderzoeker meer over het genealogisch onderzoek dat het CBG uitvoert voor het televisieprogramma Verborgen verleden. Hierbij ligt de focus op BN-ers uit de regio.
Locatie: Waterlands Archief, Wielingenstraat 75, van 13.00-17.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur). Kosten: € 5,-. Aanmelden verplicht, mail naar communicatie@cbg.nl o.v.v. 'Purmerend' en Vriend-nummer.

Meer berichten