Wandelvierdaagse
Wandelvierdaagse ((Foto: Ger Loeffen))

Gratis voorbereidings-app Vierdaagse

REGIO - Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) lanceert een unieke app: de Wandel.nl Vierdaagse Experience. Deze gratis app begeleidt deelnemers bij hun voorbereiding op het grootste wandelevenement van de wereld. KWBN ziet het als haar verantwoordelijkheid zoveel mogelijk Nederlanders op een verantwoorde manier aan het wandelen te krijgen en te houden. Op die manier draagt zij bij aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland. De ontwikkeling van de Wandel.nl Vierdaagse Experience app past hierbij.

"Goede voorbereiding op Vierdaagse is essentieel"

Gebruikers van de app krijgen een trainingsschema voor hun Vierdaagse-afstand. Daarnaast ontvangen zij wekelijks tips, wandeladviezen en leuke weetjes. Paul Sanders, directeur-bestuurder van KWBN: "Om blessures te voorkomen, is een goede voorbereiding op de Vierdaagse essentieel. Vier dagen dertig, veertig of vijftig kilometer lopen, doe je niet zomaar. Wil je echt genieten van de Vierdaagse, dan is het belangrijk goed voorbereid aan de start te verschijnen. Maar juist die voorbereiding blijkt vaak lastig. Waar en hoe begin je? Ook lopen wandelaars in hun enthousiasme nog weleens te hard van stapel, waardoor er blessures optreden. Bovendien horen we vaak dat het mensen niet lukt de training in te passen in hun dagelijks leven. In al deze gevallen biedt onze Wandel.nl Vierdaagse Experience app een helpende hand met duidelijke schema's en praktische tips. We zien een duidelijke vraag uit de markt naar dit product."

Professionele trainingsschema's

De trainingsschema's en de adviezen in de app zijn ontwikkeld door professionele wandeltrainers met jarenlange ervaring in het begeleiden van Vierdaagse wandelaars. Naast leuke wetenswaardigheidjes, fotofilters en prikkelende polls is er een chatfunctie om te communiceren met vrienden. Voor een goede voorbereiding is het verstandig de Wandel.nl Experience app zo snel mogelijk te downloaden en te starten met trainen. De KWBN raadt aan zo snel mogelijk met de voorbereiding te beginnen. Downloaden kan via www.wandel.nl/4dapp.

Meer berichten