Dagje bij de Boer-Dag vol activiteiten

Uit
Familie Willig
Familie Willig (Foto: aangeleverd)

KATWOUDE - Zes boerenbedrijven, aangesloten bij de coöperatie van Beemster kaas, openen zondag 7 april hun erf voor publiek tijdens de 'Dagje bij de Boer Dag'. Eén van deze bedrijven is van familie Willig. Peter, Bertine, Diana, Pieter en Sander hebben een melkveebedrijf met honderddertig melkkoeien en zestig jongvee. Hun prachtige boerderij staat aan de dijk van Gouwzee, vlakbij Volendam. Bij familie Willig op de boerderij staan diverse activiteiten op het programma.

Dochter Diana maakt de heerlijkste zuivelproducten en verkoopt deze in haar eigen zuivelwinkel op het erf en in 't Zuivelhuisje vanuit de automatiek. De familie vertelt graag over de duurzame stal met waterbedden en andere snufjes.

Natuurlijk kunnen tijdens Dagje bij de Boer dag de lammetjes worden geaaid, kalfjes geknuffeld en pony's geborsteld. Bij mooi weer zijn er volop weidevogels te spotten, dus neem een verrekijker mee.

Er wordt geknutseld: er is houtskool om een koe te schetsen, of er kan meegedaan worden aan de kleurplatenwedstrijd. Ook is er echte wol van Texelaarschapen om zelf een schaapje te maken. Via de Koe Kennis Quiz kunnen bezoekers, door middel van een speurtocht over het erf, van alles leren over de koeien en kaas. Wie daarna trek heeft, mag een eigen bekertje volmelken uit de limonadekoe. Er worden poffertjes gebakken en uiteraard is Beemster kaas te verkrijgen.

Iedereen is van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur aan de Hoogedijk 58. Meer informatie: https://www.dagjebijdeboerdag.nl//boerderij-fam-willig.