Ryan Keine sport graag.
Ryan Keine sport graag. ((Foto: Aangeleverd ))

Challenge 4 live Huis aan het Water

WATERLAND - Sport je met je familie, (sport)vrienden, klasgenoten of collega's mee met de Challenge4Life? Zaterdag 22 juni organiseert Huis aan het Water een HindernisLoop op het surfstrand op het Hemmeland in Monnickendam.

Op een parcours van 2,5 kilometer ga je veertien obstakels aan als symbool voor het obstakel kanker. Ryan Kreijne (29), bewegingswetenschapper en sportpsycholoog, schrikt een beetje als hij hoort dat de deadline nadert voor inschrijving voor de Challenge4Life Obstacle Run van 22 juni op het Hemmeland. Hij gaat zeker meedoen, maar was nog niet aan inschrijven toegekomen. Gelukkig kan dat nog steeds: sport is zijn vak én zijn hobby. Ryan werkt met zijn eigen bedrijf aan het ontwikkelen van online video-trainingsprogramma's, en begeleidt daarnaast negen trainingsgroepen bij het Huis aan het Water. Puur toevallig kwam hij daar kort na zijn studie terecht, omdat hem werd gevraagd een paar trainingsgroepjes bij het Huis te begeleiden. Dat werden er steeds meer, zodat hij nu naast het werk in zijn eigen bedrijf een flink deel van zijn werkweek in het Huis doorbrengt.

Zeker niet missen

Sport vult een groot deel van zijn leven: beroepsmatig met begeleiden en ontwikkelen, en privé door zelf actief allerlei sporten te beoefenen. Zelf wil hij de Challenge4Life Obstacle Run dus zeker niet missen. "Bewegen in de buitenlucht, beter en leuker wordt het niet", aldus Ryan. Zijn enthousiasme voor sport brengt hij over op de deelnemers aan zijn trainingsgroepen. Tijdens en na hun behandeling kampen zij vaak met vermoeidheid. Sport en beweging is daar op vele manieren goed voor: hun kracht en energie groeit aanzienlijk. Ook de sociale aspecten werken positief: het contact met lotgenoten en de uitwisseling van ervaringen hebben ook mentaal een gunstige invloed. Daarom raadt hij ook hen aan om aan de Challenge deel te nemen. Proberen kan altijd, en ook wie hem niet uitloopt heeft een leuke dag. Naast de hindernisloop is er nog van alles te doen: terras met lounge hoekjes, diverse lekkernijen limonade, bier en wijn. Aan de Challenge doen mensen van alle leeftijden mee, waaronder ook gevorderde sporters van plaatselijke sportscholen, van verschillende bedrijven en van de Amsterdamse Politiesportvereniging. Ryan verwacht dus voldoende concurrentie om zijn krachten mee te meten, en ziet uit naar 22 juni.

Meedoen en aanmelden

Kan je zelf niet mee doen, sponsor dan iemand. De kosten bedragen € 7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar, € 10,00 voor kinderen van 13 tot en met 17 jaar, € 20,00 voor achttien plus. Inzamelingstips nodig? Lees de sponsorgids of gebruik de sponsorbrief of het sponsorformulier. Ben je onder de 18 jaar en heb je minimaal € 75,00 aan sponsorgeld opgehaald? Dan kan je je inschrijfgeld terugvragen op 22 juni bij de aanmeldbalie. Het belooft een gezellige dag te worden. Ook komt er een tent met muziek, is er lekker te eten en drinken, en is er een outlet met kledingverkoop en is er een loterij.

Meer berichten