(Foto: Aangeleverd )

Waterlandse poldertocht

REGIO - De ijsverenigingen van Zuiderwoude en Broek in Waterland organiseren voor de vierde keer, de Waterlandse Poldertocht, 3 wandelroutes door polder- en boerenland in schaatssfeer! En wel op 30 juni. De wandelroutes komen langs de pittoreske dorpjes van Waterland-Oost, zijn inclusief bootovertochten en voeren over weilanden, boerenerven en dijken, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Geen schaatstocht zonder stempelkaart, dus tijdens deze Waterlandse Poldertocht verzamelen deelnemers stempels op een stempelkaart. De stempelkaart wordt meegegeven bij het startpunt. De stempelposten bevinden zich op de pauzeplekken op het boerenerf met koek en zopie, streekproducten proeverijen en muzikale vrolijkheid.

Het start- en finishpunt in Waterland-Oost is op melkveehouderij Dobber aan de Gouw 18 in Zuiderwoude. Op zondagochtend 30 juni wordt er gestart, starttijden zijn afhankelijk van de te wandelen afstand. Deelnemers schrijven zich eerst in en ontvangen een route- en stempelkaart.

Vooraf inschrijven is niet mogelijk. De routes worden aangegeven met routepaaltjes. Bij de finish krijgen de wandelaars bij inlevering van de stempelkaart een leuke herinnering. Kosten zijn €7,50 per deelnemer voor alle afstanden (kinderen t/m 12 jaar gratis). Parkeren is gratis.

Afstanden

Korte route 7,5 KM – starttijd tussen 9.00 en 13.00 uur

Middellange route 13 KM – starttijd tussen 9.00 en 13.00 uur
Lange route 19 KM – starttijd tussen 9.00 en 12.00 uur

Meer berichten