Het is inmiddels een traditie dat Rotary Monnickendam mosselen verkoopt tijdens de Monnickendammer Visdagen.
Het is inmiddels een traditie dat Rotary Monnickendam mosselen verkoopt tijdens de Monnickendammer Visdagen. ((Foto: aangeleverd ))

Rotary Monnickendam verkoopt mosselen voor EHBO-les op scholen Waterland

MONNICKENDAM - Het is inmiddels een traditie, want ook dit jaar staat Rotaryclub Monnickendam elke week, vanaf vrijdag 19 juli, op de Monnickendammer Visdagen met heerlijke verse mosselen. De mosselen worden elke vrijdagochtend vers aangeleverd en zijn op de markt te koop voor een klein prijsje. De netto-opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. Anja Ligthart, jaarvoorzitter Rotaryclub Monnickendam: "Onze clubleden staan tijdens deze 6 vrijdagen belangeloos op de markt om de superverse mosselen te koken en aan de man te brengen. De koks onder onze clubleden zorgen ervoor dat je je vingers aflikt bij een portie mosselen. Gekookt met witte wijn,een uitje en vers gesneden groenten, zijn ze niet te versmaden. En voor de liefhebbers serveren we er verschillende sausjes bij."

De netto opbrengst is zoals gebruikelijk weer voor het goede doel. Anja: "Van deze inkomsten kunnen we de EHBO-lessen aan de groepen 7 en 8 op de scholen in Waterland continueren. Ook
de opbrengsten van onze jaarlijkse 'Sterren Stralen' actie worden hiervoor aangewend. Deze EHBO-lessen zijn in het afgelopen voorjaar gestart en kunnen rekenen op veel enthousiasme van zowel
scholen, leerlingen als KNV EBHO afdelingen Broek in Waterland & Marken."

Monnickendammer Visdagen

De Monnickendammer Visdagen vinden dit jaar plaats op elke vrijdag van 19 juli tot en met 23 augustus. Rotary Monnickendam staat gedurende elke visdag met een kraam van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over Rotaryclub Monnickendam en de lopende acties kunt u terecht op www.rotary.nl/monnickendam.

Meer berichten