Vele duizenden mensen komen jaarlijks af op het festijn in het park.
Vele duizenden mensen komen jaarlijks af op het festijn in het park. ((Foto: aangeleverd))

Mega Jordaan Festijn met kanjers van artiesten

PURMEREND - Zaterdag 14 september wordt in het Leeghwaterpark in Purmerend het Mega Jordaan Festijn gehouden. Met een line-up die spectaculair te noemen is, want achtereenvolgens Snollebollekes, Tino Martin, Peter Beense, Trafassi, Yves Berendse, Dario, Frank van Etten, Quido van der Schaaf en tal van andere Nederlandstalige artiesten maken hun opwachting. Dat wordt dus echt een feestje!

Waar het Jordaanfestijn 5 jaar geleden klein begon op het Slotplein in Purmerend is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig en groot evenement; vandaar ook de naam Mega Jordaan Festijn. Het is niet meer weg te denken uit Purmerend. Vele duizenden bezoekers wisten de afgelopen jaren hun weg te vinden naar dit muzikale en gezellige dagje uit.

Vele, voornamelijk, Nederlandstalige artiesten wisten het feest te waarderen en treden maar wat graag op. "Artiesten als Yves Berendse, Robert Leroy, Quincy, John West, André Hazes en Gerard Joling heb op een van de vorige edities hun opwachting gemaakt", aldus Lee van der Neut van de organisatie. Hij en zijn mede-organisatoren zijn blij dat op 14 september opnieuw grote namen komen om het feest compleet te maken. "Juist de mix, muziek en vermaak voor jong en oud, maakt dat het festival geschikt is voor het hele gezin."

Snollebollekes

Snollebollekes is een feestact uit Best opgericht door cabaretier Rob Kemps en dj's Jurjen Gofers en Maurice Huisman. Het trio heeft zich toegespitst op het genre après-ski- en carnavalsmuziek. Kemps beschrijft de muziek als 'een combinatie van moderne sound met hoempapa'. Kemps, vooral bekend van de televisietalentenjacht Lama Gezocht, is het gezicht van de groep. Als hij in contact wordt gebracht met Gofers en Huismans ontstaat het idee voor Snollebollekes. De eerste single, Vrouwkes, was een uit de hand gelopen grap van het radioprogramma Rick in de Morgen. Het werd in 2013 een bescheiden succes. Het nummer werd een jaar later tijdens de Buma NL Awards uitgeroepen tot beste single van dat jaar. De opvolger, Snollebolleke, werd in Nederland geen hit maar bereikte in de Belgische Ultratop 50 de tweede plaats. Na carnavalskrakers als Links, Rechts (toevallig ook nog het lijflied van de Nederlands dameselftal tijdens het EK en WK voetbal, en Alaafrojack werd in 2016 het nummer Daar gaat ze dan aan het repertoire toegevoegd, met het refrein van Clouseau en de videoclip waarin onder andere Dries Roelvink figureert.

In maart 2019 gaf Snollebollekes twee uitverkochte concerten in het Gelredome. Door het succes besloot de organisatie om volgend jaar opnieuw een concertreeks te geven in het Arnhemse stadion. Tevens ontvingen ze een eigen tegel op de Walk of Fame voor de hoofdingang van Gelredome. In datzelfde jaar stond de act twee avonden in de Johan Cruijff ArenA tijdens de concerten van De Toppers.

Tino Martin

In 2016 won de zanger de Edison Popprijs en gaf hij zijn eerste grote soloconcert in de HMH. Een jaar later gaf hij concerten op Ibiza. In datzelfde jaar gaf hij voor het eerst een stijf uitverkocht concert in de Amsterdamse Ziggo Dome met als titel 'Hét concert van mijn dromen XL'. De Haagse zanger lanceerde in aanloop naar het concert zijn versie van het nummer Later als ik groter ben.

Na het succes van het album Jij liet me vallen en bijbehorende singles kwam Martin met een nieuw album genaamd Hoe ik het zie. Als voorloper hiervan bracht hij, in samenwerking met Gerard Joling, de single Laat me leven uit.

In 2018 gaf Martin naast twee uitverkochte concerten in Carré en het Scheveningse AFAS Circustheater opnieuw een concert in de Ziggo Dome. Kort hierop volgde zijn eerste theatertournee. Daarnaast nam hij als artiest deel aan het elfde seizoen van het televisieprogramma Beste Zangers. Tijdens de show zong Tino onder meer het nummer Zij weet het, een cover van Glen Faria (MC Fit) en in navolging van Davina Michelle's Duurt te lang bereikte het nummer in de Oranje Top 30 de nummer-1 positie. Tevens kwam het binnen in de Nederlandse Top 40. Het werd tevens verkozen op het 'foute album' van Qmusic. Saillant detail: in juli van dat jaar ontving Tino Martin een gouden plaat voor het nummer.

Op 8 juni van dit jaar gaf de zanger een concert in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daarnaast gaat hij opnieuw langs de Nederlandse theaters onder de titel 'Liefde & Geluk'.

Kaarten voor het Mega Jordaan Festijn op zaterdag 14 september in het Leeghwaterpark zijn te koop via www.megajordaanfestijn.nl of bij Cafe Rooie Sien, Cafe Tante Fietje en bij Primera.

Meer berichten