De prijzen voor het Rad van Avontuur en de loterij zijn deels geschonken door de Waterlandse middenstand en overtroffen de stoutste verwachtingen van het organiserend comité.
De prijzen voor het Rad van Avontuur en de loterij zijn deels geschonken door de Waterlandse middenstand en overtroffen de stoutste verwachtingen van het organiserend comité. ((Foto: Ria Houweling))

Record opbrengst rommelmarkt Monnickendam

MONNICKENDAM - Ruim voor aanvang had zich al een grote groep belangstellenden verzameld voor de 51e editie rommelmarkt in en rond de Opstandingskerk en aan de Graaf Willenlaan in Monnickendam. Ooit kleinschalig begonnen als bazaar ten behoeve van de fondswerving voor de nieuw te bouwen [Opstandingskerk] kerk en later ter ondersteuning van een artsenechtpaar in Pakistan is deze markt de laatste 30 jaar uitgegroeid tot een goede doelen markt waar ruim 180 vrijwilligers de afgelopen week betrokken waren bij de organisatie en uitvoering. Ook dit jaar trok de markt weer een grote schare bezoekers uit Waterland en ver daar buiten. De voorspelde minder gunstige weersomstandigheden bleven uit.

Het aanbod van 2e hands spullen door particulieren om op de markt te verkopen en de prijzen voor het Rad van Avontuur en de loterij deels geschonken door de Waterlandse middenstand en het bedrijfsleven overtrof de stoutste verwachtingen van het organiserend comité. Voor de kinderen waren er diverse attracties, waaronder een kleurwedstrijd en een puzzeltocht over de markt. Voor het eerst dit jaar was er een creatieve kraam waarop diverse zelfgemaakte artikelen werden aangeboden. Eveneens werd hier een in nagenoeg nieuwstaat verkerende elektrische fiets verloot.

Een gedeelte van de niet verkochte spullen van de rommelmarkt vinden alsnog hun weg naar particulieren de 'Weggeefwinkel Edam' kringloop winkel Noppes, Weggeefkelder Amstelveen, de boekenmarkt Grote Kerk Monnickendam en Kledingactie Mensen in Nood. Zij waren na afloop aanwezig om de overtollige spullen op te halen.

De Diaconie van de Protestantse gemeente Monnickendam had ook dit jaar weer een aantal goede doelen en projecten, uitgekozen die een bijdrage kunnen verwachten uit de opbrengst van de verkoop. Dit zijn in onze regio o.a. Huis aan het Water, Katwoude, de stichting Vaarwens Monnickendam, Christelijke boekwinkel, en tevens ontmoetingsplaats voor de buurt, Het Goede Nieuws, Purmerend, Buurtschap Overleek met een project voor ouderenzorg en een kinderhuis in het straatarme Moldavië. Ook de lokale omroep PIM kan een bijdrage tegemoet zien voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. Een totaal overzicht van alle goede doelen staat vermeld op de website van de Protestantse Gemeente Monnickendam. www.pgmonnickendam.nl

De inspanningen van de vrijwilligers zijn niet voor niets geweest. Na aftrekt van de onkosten blijft een bedrag van € 20.750,= over. De opbrengst is ruim €2200, = hoger ten opzichte van vorig jaar.

Geschreven door de rommelmarkt commissie, Opstandingskerk Monnickendam

Meer berichten