Fadozangeres Daisy Correia.
Fadozangeres Daisy Correia. ((Foto: aangeleverd))

Grootse benefiet voor Huis aan het Water

REGIO - Zondagmiddag 6 oktober om 15.00 uur organiseert Huis aan het Water in de Grote Kerk in Edam van 15.00 tot 17.15 uur een groots benefietconcert met een divers programma: van klassieke muziek tot wereldmuziek en pop. De kaartjes kosten € 25,- en de opbrengst komt geheel ten goede aan Huis aan het Water, een huis voor iedereen die te maken heeft met kanker.

Fadozangeres Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, betovert je oren met haar stem. Daisy was een veel belovend pop-rock artieste toen zij de Portugese fado ontdekte en de keuze maakte om voor de fado te gaan. Daisy wordt begeleid door pianist Frank Keizer, die net als Daisy een grote naam heeft opgebouwd ook ver buiten Volendam.

Als het salonorkest Rien Ne Va Plus speelt komt u helemaal in de stemming. De naam van het orkest is niet voor niets ontleend aan het spelen van roulette. In het repertoire herleeft de herinnering aan de trilogie van vroeger: Romantisch, Roemeens, Ragtime.

Drie leden uit een familie

Bijzonder aan dit concert is dat 3 leden uit één familie optreden. David Kooi heeft als 11-jarige met zijn pianospel al vele prijzen gewonnen. Zijn zus Sterre, een prachtige mezzo sopraan, wordt door haar vader Jaap op de piano begeleid.

Een gelegenheids strijktrio treedt op bestaande uit de in New York geboren violiste Emi Ohi Resnick , de al even internationale Israëlische/Nederlandse celliste Timora Rosler en gecompleteerd door Joris van Rijn, vaste violist van het Ruysdaelkwartet.

Margriet Eshuijs

Margriet Eshuijs, met haar lange carrière, startend in de popmuziek en verder uitgebouwd, horen wij haar nu samen met haar PopUp koor.

Het belooft een prachtige afwisselende middag te worden.

Kaarten zijn online, bij Huis aan het Water en de volgende verkoopadressen verkrijgbaar: in Edam bij de VVV en De Kast. Volendam: VVV, De Stunt en CéPéTelecom. Monnickendam: Nimo Boekhandel. Ilpendam: Anne & Co. Oosthuizen: Leniemienie. Purmerend: boekhandel Het Leesteken.

Meer informatie en over het programma leest u op https://www.stichtinghuisaanhetwater.nl/steun-ons/benefietconcert-oktober/

Meer berichten