Huib Klink (links) en Kees Kersbergen (rechts) voor de Patmoskerk.
Huib Klink (links) en Kees Kersbergen (rechts) voor de Patmoskerk. ((Foto: Pep))

Kerkelijk werker Kees Kersbergen gaat Marken verlaten

MARKEN - De Protestantse Gemeente op Marken telt twee kerkelijk medewerkers, Huib Klink (predikant) en Kees Kersbergen (kerkelijk werker). Deze laatste gaat binnenkort Marken verlaten. Hij is door de Hervormde wijkgemeente Oude Kerk in Veenendaal gevraagd om een aantal jaren de predikant te vervangen.

Huib Klink is sinds zondag 30 juni jongstleden officieel predikant op Marken en begon al lekker op stoom te komen met collega Kees Kersbergen, zoals hij dit laatste zelf zo benoemde in het kerkblad 'Protestants Marken' van afgelopen week.

In een informeel gesprek deelde Kees Kersbergen aan collega Huib Klink mede, dat hij op het punt stond om een andere aanstelling als kerkelijk werker te aanvaarden. Kees en z'n echtgenote Gerda hadden al eens gedacht om terug te keren naar Veenendaal, waar al hun familie en kinderen ook wonen. En nu deze vacature voorbij kwam, kwam alles in een stroomversnelling. Kees en Gerda wonen sinds eind juni 2012 op Marken, waar Kees officieel op 1 april 2012 is begonnen met het kerkelijk werk.

Het dienstverband met Kersbergen eindigt formeel gezien op dinsdag 15 oktober aanstaande. Het officiële afscheid zal plaatsvinden op zondag 20 oktober tijdens een kerkdienst in de Patmoskerk, aanvang 10.00 uur. Klink en Kersbergen zullen dan samen voorgaan. Na afloop is er voor een ieder de gelegenheid om de afscheidend nemende kerkelijk werker de hand te schudden.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Meer berichten