Klaas Peereboom wint Marker Jeu de Boules competitie 2019

De winnaars van Marker Jeu de Boules competitie 2019
De winnaars van Marker Jeu de Boules competitie 2019 (Foto: aangeleverd)

MARKEN - De Marker Jeu de Boules competitie 2019 werd afgelopen zondag afgesloten. Klaas Peereboom mocht (wederom) als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Luutje Dorland en Klaas Peereboom kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap. Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken.

In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen. Uiteindelijk werd Klaas Peereboom winnaar, tweede werd Pietertje Commandeur en derde werd Pieter Schipper van het seizoen 2019. Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. Bij dit onderdeel waren er drie finalisten duo's, welke allen één keer tegen elkaar speelden. Luutje Dorland en Klaas Peereboom wonnen twee partijen (13-7 tegen Pieter de Wit en Jan Dorland en 14-4 tegen Pieter Schipper en Pietertje Commandeur. Ook dit jaar was er een 'Triple Toernooi'. Aan het einde waren Sijmen Commandeur, Pieter de Wit en Neeltje Kaars de 'Triple kampioenen' en zij mochten drie consumpties, op de personen afgestemd, in ontvangst nemen.