Het diamanten echtpaar Tiny en Johan Persijn krijgen bezoek van Burgemeester Kroon.
Het diamanten echtpaar Tiny en Johan Persijn krijgen bezoek van Burgemeester Kroon. ((Foto: Ria Houweling))

Burgemeester op bezoek bij diamanten bruidspaar

WATERLAND - Toen Tiny Moorman nog heel jong was verhuisde zij van de Tuinstraat naar de Zr Bloemstraat. In diezelfde straat kwam een familie uit Indonesië wonen. Zij hadden een dochtertje die vaak bij Tiny langskwam om naar de vogeltjes te kijken in de volière van haar vader. Tiny werd uitgenodigd toen een oudere broer van haar terug uit Suriname kwam, waar hij militair was geweest voor de KNIL Dat was Johan en het was liefde op het 1e gezicht!

Op 1 okt 1959 trouwden Tiny en Johan. Zij kregen drie zonen en één dochter. Johan en Tiny waren actief bij de Voetbalvereniging en de zaalvoetbal. Johan als leider van zijn zonen en Tiny als de eerste vrouwelijke scheidsrechter in Waterland. Johan werd eveneens leider bij de handbalvereniging van zijn dochter. Later kreeg Johan een erfelijke ziekte aan zijn ogen en werd langzamerhand blind. De gezondheid van Tiny werd ook minder maar samen hielpen ze elkaar er doorheen.

Ondertussen waren ze van de Irenestraat naar de Drevel verhuisd waar ze met veel plezier gewoond hebben. Sinds vijf maanden wonen ze nu op De Hermanus Reijntjeslaan, en dat bevalt ze prima. De buren zijn allemaal lief en Tiny en Johan voelen zich erg welkom. Tiny is nu mantelzorger voor Johan, wat best zwaar is. Maar met behulp van de lieve dames van buurtzorg is het te doen.

Johan en Tiny genieten volop van hun negen kleinkinderen die vaak langskomen voor de gezelligheid of het lekkere eten, die oma zo lekker kan maken.

Het echtpaar was 1 oktober jl. 60 jaar getrouwd. Een van de feestelijke hoogtepunten was het bezoek van burgemeester Kroon. Haar bezoek werd zeer gewaardeerd. Voor de daarop volgende dag heeft het diamanten bruidspaar een Indisch etentje met alle buren van de galerij verzorgd. Ook in Swaensborgh waar Johan met veel plezier naar de dagopvang gaat werd deze bijzondere bruiloft gevierd. Zondags werd de diamanten bruiloft met familie en vrienden nog eens gevierd. Het is tenslotte niet voor iedereen weggelegd om 60 jaar getrouwd te zijn.

Meer berichten