Waterlandsmuseum De Speeltoren
Waterlandsmuseum De Speeltoren ((Foto: archief Rodi Media ))

Spannende kinderdagen in museum

WATERLAND - In de herfstvakantie kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar zich weer drie middagen helemaal uitleven in het Waterlandsmuseum de Speeltoren bij verschillende workshops. Zij kunnen bijvoorbeeld gaan helpen in het Meespeeltheater om "de vloek van de Faam" ongedaan te maken. Voor de creatieve knutselaars is er de workshop "wol en vilt" door textielkunstenaar Mieke Werners, die leert hoe je met wol en vilt mooie dingen kunt maken. Of de kinderen komen gewoon lekker een middagje griezelen door allerlei enge Halloween knutsels te maken.

In het meespeeltheater van Corrie Beekes kunnen zij op dinsdag 22 oktober meespelen met "de vloek van de Faam". De Faam kijkt uit over Monnickendam en hoort en ziet alles. Dat is goed, want dan is iedereen op de hoogte en kan men elkaar helpen, als dat nodig is. Maar er is een probleem. De heks Mozarka heeft een vloek over haar uitgesproken. De kinderen gaan de Faam helpen om de vloek ongedaan te maken en na afloop maken we een mooie Faam.

Spinnen en spoken

Textielkunstenaar Mieke Werners geeft op woensdag 23 oktober een workshop "Wol en Vilt". Zij neemt de kinderen mee naar haar tentoonstelling in de Kunstzaal van het museum en legt uit hoe zij haar textiele kunstwerken maakt. De kinderen kunnen genoeg inspiratie opdoen om daarna, onder begeleiding van Mieke, zelf te proberen met wol en vilt iets moois te maken. Tenslotte is het gezellig griezelen geblazen op donderdag 24 oktober op de knutselworkshop "Halloween. Samen gaan de kinderen spinnen, spookjes en monstertjes maken van papier, stof en verf. Voor de echte speurneuzen (7-12 jaar) is er elke dag de spannende Museumspeurtocht om op te lossen. De kleintjes (5-6) jaar) kunnen het Samendoeboekje oplossen, samen met hun (groot)ouders. De workshopmiddagen zijn van 13.30 tot 15.30 uur. Reserveren bij de balie van het museum of via info@despeeltoren.nl of bel 0299-65 22 03. Per middag kunnen maximaal 12 kinderen deelnemen. Voor alle activiteiten museumentree: kinderen 4 t/m 11 jaar € 2,50, vanaf 12 jaar € 3,00 en volwassenen € 5,00. Locatie: Noordeinde 2-4, Monnickendam.

Meer berichten