Leerlingen voeren zondag 3 november met het professionele kamerkoor Bachcantate 167 op.
Leerlingen voeren zondag 3 november met het professionele kamerkoor Bachcantate 167 op. ((Foto: aangeleverd))

Basisscholen zingen Bach

MONNICKENDAM - Johann Sebastian Bach was niet alleen componist, vanaf 1722 was hij ook onderwijzer op de jongensschool in Leipzig. De kinderen zongen de sopraan en altpartijen van zijn cantates. Daarom is het eigenlijk heel logisch dat leerlingen van de Monnickendammer basisscholen De Blauwe Ster en De Binnendijk meezingen met Bach in Monnickendam.

In de afgelopen weken is de organist van de Grote Kerk Wim Dijkstra op de scholen langs gekomen om te vertellen over Bach en met de leerlingen te zingen. Hij werd daarbij geassisteerd door Marten Horjus en Ike Rebel.

Bachcantate 167

Op zondagmiddag 3 november aanstaande zullen de leerlingen zij aan zij met de zangers van het professionele kamerkoor PA'dam Bachcantate 167 uitvoeren, begeleid door het Nicolaas Consort. Tijdens het concert klinkt ook de beroemde Toccate en Fuga in d-Moll op orgel, spelen de violen variaties op een oude, Italiaanse dans, en zijn er aria's met trompet en hobo.

Het concert in de Grote Kerk van Monnickendam begint zondag 3 november om 15.30 uur. Vanaf kwart over drie zal dirigent Maria van Nieukerken de muziek toelichten en de instrumenten demonstreren aan de kinderen en het publiek. Entree bedraagt 12 euro. 1 euro voor kinderen.

Meer berichten