In een pand op het bedrijventerrein De Dollard in Watergang is in oktober bij een inval door de politie een hennepkwekerij aangetroffen en direct ontmanteld.
In een pand op het bedrijventerrein De Dollard in Watergang is in oktober bij een inval door de politie een hennepkwekerij aangetroffen en direct ontmanteld. ((Foto: Shutterstock ))

Burgemeester sluit pand De Dollard in Watergang

WATERGANG - In een pand op het bedrijventerrein De Dollard in Watergang is in oktober bij een inval door de politie een hennepkwekerij aangetroffen en direct ontmanteld. Burgemeester Kroon heeft het betreffende pand op 23 oktober daarom voor een periode van 3 maanden gesloten.

De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard-of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Dit doet zij op basis van artikel 13b van de Opiumwet. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties voor de omgeving. Te denken valt aan brandgevaar, water- en stankoverlast en overvallen. Doel van de sluiting is een einde maken aan de met de Opiumwet strijdige situatie en de verstoring van de openbare orde en leefbaarheid te herstellen.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Meer berichten