Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een grote groep trouwe vrijwilligers, van jong tot oud, hebben afgelopen zaterdag de speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken onder handen genomen.
Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een grote groep trouwe vrijwilligers, van jong tot oud, hebben afgelopen zaterdag de speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken onder handen genomen. (Tekst: Pieter Pereboom. (Foto: Pep))

Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen tijdens speeltuinwerkdag

MARKEN - Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een grote groep trouwe vrijwilligers, van jong tot oud, hebben afgelopen zaterdag de speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken onder handen genomen. Deze najaarseditie van de speeltuinwerkdag staat traditiegetrouw in het teken van het winterklaar maken.

De weersomstandigheden waren ideaal en daarom gingen de vrijwilligers met de jaarlijks terugkerende snoei- en groenwerkzaamheden enthousiast aan de slag. Dit jaar werd de speeltuin helaas door een hardnekkige plant met doorns geteisterd. Deze plant en zijn wortelstelsel had zich door de gehele speeltuin verspreid en zorgde voor extra inzet van de vrijwilligers bij het onkruidvrij en veilig maken van de speeltuin.

Ondergrond geëgaliseerd

De valveilige ondergronden zijn daarna geëgaliseerd en zien er weer netjes uit.Tijdens deze speeltuinwerkdag werd ook het noodzakelijke kleine onderhoud aan de speeltoestellen uitgevoerd. De loopton is gereviseerd en teruggeplaatst. Het bestuur heeft besloten om het grote klimtoestel te gaan vervangen vanwege het vele onderhoud die dit speeltoestel de afgelopen jaren nodig heeft gehad. Daarom is tijdens deze dag het bestaande toestel al verwijderd, zodat binnenkort de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

Vijftien jaar speeltuin

De Stichting Speeltuin Marken bestaat in april 2020 alweer vijftien jaar! Het nieuwe klimtoestel wordt rond deze mooie mijlpaal feestelijk onthuld. Nadere berichtgeving wordt te zijner tijd via diverse kanalen gecommuniceerd. Het bestuur was weer zeer blij met de grote opkomst vrijwilligers. De Marker speeltuin ziet er weer netjes uit!

www.MarkerNieuws.com

Meer berichten