Een natuurouder is iemand die het leuk en zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek uit te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en leefomgeving.
Een natuurouder is iemand die het leuk en zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek uit te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en leefomgeving. ((Foto: Pixabay))

Natuurcursus voor (groot)ouders

WATERLAND - IVN Waterland gaat een natuurcursus voor (groot)ouders organiseren. Een natuurouder is iemand die het leuk en zinvol vindt om samen met kinderen op onderzoek uit te gaan in de natuur en iets te leren over de natuur en leefomgeving.

Leerkrachten van de basisschool helpen bij de uitvoering van praktische natuurlessen. Je geeft zelf geen les, dat blijft de verantwoordelijkheid van de leerkracht. Maar wel kun je je betrokkenheid met de natuur op kinderen overbrengen door bijvoorbeeld de kinderen mee naar buiten te nemen. Tijdens de natuur (groot)ouder cursus krijg je heel praktische handvatten om met de kinderen op een leuke manier de natuur te laten beleven of onderzoek te doen. Je leert allerlei werkvormen zoals spelletjes, veldwerk, bomenbingo en excursies. Het IVN stelt ook materialen ter beschikking zoals leskisten, werkbladen en onderzoeksmaterialen. De cursus vindt plaats van februari tot en met mei in 2020 (tweewekelijks) op 8 donderdagavonden en 8 zaterdagochtenden in Purmerend of Volendam. Van de deelnemers zal een kleine financiële bijdrage worden gevraagd en je ontvangt een cursusboek. Aanmelden via aspeelberg@quicknet.nl 06-10118379.

Meer berichten