Tanja van den Berg, Vera Tielrooij, Herman Sier en Mike Wagenaar zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor GivingTuesday.
Tanja van den Berg, Vera Tielrooij, Herman Sier en Mike Wagenaar zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor GivingTuesday. ((Foto: Ria Houweling Bouwman ))

Welke fundraiser haalt het meeste geld op voor Huis aan het Water?

KATWOUDE – Huis aan het Water, het (na)zorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, neemt dit jaar deel aan GivingTuesdayNL.
Giving Tuesday is een wereldwijde beweging om te geven en anderen te helpen. Onder het motto 'geef en doe goed' helpen organisaties of particulieren een goed doel. Dinsdag 3 december vindt de eerste editie van Giving Tuesday NL plaats en Huis aan het Water heeft in het kader hiervan speciaal een fundraising-actie in het leven geroepen. Wie deze dag het meeste sponsorgeld ophaalt voor Stichting Huis aan het Water mag zich 'Huis aan het Water Fundraiser 2019' noemen. Bedrijven en particulieren kunnen zich nog inschrijven.

Huis aan het Water in Katwoude is er voor iedereen die met de diagnose kanker te maken heeft en daarbij informatie, advies, steun of professionele hulp kan gebruiken om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden of opnieuw op te bouwen. Wekelijks vinden zo'n 140 bezoekers hun weg naar het Huis. Zij benutten daar de diverse mogelijkheden die het Huis biedt om te leren leven vanuit een ander perspectiefwaarbij niet de ziekte maar de kwaliteit van leven centraal staat. Huis aan het Water draait op vrijwilligers en professionals en is vrijwel volledig afhankelijk van sponsoring en donaties van bedrijven, organisaties, fondsen en particulieren. Om het goede werk van het Huis voort te kunnen zetten is voor volgend jaar nog veel geld nodig. Maar hulp in de vorm van diensten is ook welkom.

Mooi initiatief

Vandaar dat het bestuur van Huis aan het water de fundraising actie in het leven heeft geroepen. Tanja van den Berg: "We vinden Giving Tuesday dat is over komen waaien uit Amerika een mooi initiatief en willen van deze dag gebruik maken en een beroep doen op alle bedrijven en particulieren die maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden en het niet erg vinden om een deel van hun kostbare tijd in te zetten om hun netwerk aan te boren voor extra sponsorgeld of hulp in de vorm van diensten." Waar heeft Huis aan het Water zoal behoefte aan? "Dat zijn vooral diensten in de vorm van diverse klusjes in en rondom het huis zelf. Zoals schilderwerk, onderhoud van de vlonders, schoonmaakwerk, boodschappen, enzovoort."

Live volgen op socials

De fundraising dag wordt gepresenteerd door Kees Parre en Tanja van den Berg. Zij zorgt er tevens voor met een team van vrijwilligers dat alles reilt en zeilt deze dag. "Fundraisers, dit kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren, krijgen elk een eigen ruimte in Huis aan het water zodat ze hun netwerk rustig kunnen benaderen. Nu al toegezegd hebben Kees Huiberts, Michel van Daenen, Beate Janssen, Mike Wagenaar en Edith Markus. Elk uur komen we met een tussentijdse update. Alles wordt live gefilmd en is dus meteen te volgen via onze sociale media kanalen."

Feestelijke, nuttige dag

Het belooft een feestelijke, leuke en nuttige dag te worden. "We hopen natuurlijk op veel hulp van fundraisers, die zich nog kunnen aanmelden. Om er een wedstrijdelement aan te hangen en uiteraard te zorgen dat iedereen super gemotiveerd is kan de fundraiser die het meeste sponsorgeld weet te werven 'Fundraiser 2019' worden en wint daarmee een mooi beeld ter beschikking gesteld door Emmy Buys.

Aanmelden kan via Karin Hoogeveen, 06-43933489.

Meer berichten