Sinterklaas is alweer onderweg naar Nederland.
Sinterklaas is alweer onderweg naar Nederland. ((Foto: Ria Houweling (Waterland in Beeld)))

Sint Nicolaas zet voet aan wal

MONNICKENDAM - Sint Nicolaas stapt op zaterdag 16 november aan wal in Monnickendam. Op zaterdag 16 november is het alweer zover. Dan stapt Sint Nicolaas met zijn pieten weer aan wal in de binnenhaven van Monnickendam. Vanaf 13.15 uur begint het spektakel rond de binnenhaven. Er is veel muziek van de Monnickendamse Pietenband en de presentatie is in handen van Mevrouw Anna. Ook dit
jaar zal Sinterklaas aankomen in het midden van de haven waardoor de kinderen aan de havenstraatkant en vanaf de Gooise kade, beter zicht hebben op de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten.

Dansen op sinterklaasliedjes

Om 14.00 uur hoopt Sint Nicolaas aan wal te stappen en het gezelschap wordt daar feestelijk ontvangen door Mevrouw Anna en onze burgemeester Luzette Kroon. Vorig jaar was het een swingend feestje. Daar hebben de Pieten ook dit jaar weer heel veel zin in. Fijn dansen op de sinterklaasliedjes.

Jaarlijkse rijtoer

Zijn jaarlijkse rijtoer wil Sinterklaas graag in de mooie koets van de familie Hulsebos uit Katwoude afleggen. Natuurlijk gaat de Pietenband voorop . Sinterklaas houdt ook zo van al die liedjes! Na de rijtoer begint het Pietentheater in de RK kerk aan het Noordeinde om 15.15 uur .Dit theater is voor alle kinderen van groep 1 t/m 4 van basisscholen in Monnickendam en voor de Monnickendammer kinderen uit deze groepen die elders naar school gaan. Daarna zal Sint met zijn Pieten vertrekken naar zijn logeeradres in de speeltoren.

Meer berichten