Nieuw brandweervoertuig voor Marken

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pep )

MARKEN - Brandweervoertuigen dienen na een aantal jaren vervangen te worden. Zo ook het voertuig van post Marken. Afgelopen vrijdag werd het nieuwe brandweervoertuig van Marken gepresenteerd. De officiële handeling werd verricht door het nieuwe voertuig over een rode loper naar buiten te trekken. De personen die, middels een touw, het voertuig naar buiten trokken waren de burgemeester van Waterland, mensen van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en leden van Brandweer Marken.

De middag begon met een aantal sprekers, waarbij de postcoördinator van Marken, Dirk Boes, het officiële gedeelte opende. Na Boes was het de beurt aan Frank Kuntz, die namens Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland sprak. Vervolgens kreeg Remco Niks de microfoon, namens Rosenbauer, de bouwer van het voertuig. Als laatste kreeg de burgemeester van Waterland, Luzette Kroon, de microfoon ter hand.

Na de toespraken was het tijd om het voertuig te presenteren. Onder grote publieke belangstelling van onder andere brandweercollega's uit de regio en familieleden van de brandweer mensen, werd het nieuwe voertuig spectaculair uit de garage getrokken, met veel (namaak) rook en passende muziek.

Het nieuwe voertuig is een Tank Auto Spuit (TAS) met als regio nummer 11-6032. Het is een Mercedes-Benz Atego en biedt plaats aan zes personen. Iedereen kon het nieuwe voertuig uitgebreid bekijken onder genot van een hapje en een drankje.

Het voertuig is gebouwd bij Rosenbauer in Oostenrijk en is operationeel gemaakt bij DRV, Dutch Rescue Vehicles, in Hoogeveen, een gespecialiseerd bedrijf voor hulpverleningsvoertuigen. Het voertuig is iets hoger, maar draagt dezelfde (nieuwe) gereedschappen en waterhoeveelheid bij zich als de 'oude'. Met dit voertuig is post Marken klaar voor de toekomst. De 11-6032 heeft als eerste voertuig in de regio, de nieuwste 'striping' (gekleurde strepen) aan de buitenkant.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com.

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe brandweervoertuig van Marken gepresenteerd.