(Foto: Han Giskes)

Rabobank sponsort bus naar ijsbaan

BROEK IN WATERLAND - Een ijskoud en gezellig feestje voor de basisschoolleerlingen van school De Havenrakkers vorige week woensdag. De groepen zes, zeven en acht werden per luxe touringcar, gesponsord door de Rabobank, naar IJsbaan de Westfries in Hoorn gereden.

"De IJsclub gaat al vele jaren met de Havenrakkers groep 7 en 8 naar de IJsbaan. We hebben de intentie om met jongere kinderen naar de ijsbaan te gaan om ze te leren schaatsen", aldus Margriet Buurs van de ijsclub. Daarom waren er ook trainers van de Schaats Training Groep Waterland aanwezig, zodat kinderen op een speelse manier kunnen leren schaatsen. "Heel fijn dat de Rabobank dit mogelijk maakt zodat de traditie van de ijsclub niet verloren gaat vanwege gebrek aan geld", aldus Buurs.

Het schaatsuitje had nog een twee doel. Geld ophalen voor Alpe D `HuZes.
Sandra Buurs gaat namelijk 4 juni 2020 voor de tweede keer de de Alpe D`Huez beklimmen per racefiets. Om extra geld in te zamelen voor deze mooie actie werden de kinderen gesponsord door familie, kennissen en buren om een mooi bedrag op te halen voor deze actie. Het geldbedrag dat in totaal is opgehaald is nog niet bekend. "De kinderen hebben een ontzettend leuke dag gehad. Ook de kinderen die nog niet konden schaatsen hebben vooruitgang geboekt op het ijs. Een dubbel geslaagde dag dus met dank aan de Rabobank", aldus Margriet Buurs.

Meer berichten