(Foto: Pep)

Sinterklaas zet voet aan wal op Marken

MARKEN - Met een flauw zonnetje kwam de stoomboot van Sinterklaas afgelopen zaterdag de haven van Marken binnen varen. Met de 'Spanje' en twee reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), arriveerden de Sint en heel veel zwarte Pieten op Marken. Organisatie was wederom in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).

De 'Spanje' werd door de reddingsboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen geloodst. Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door de burgemeester Luzette Kroon van de gemeente Waterland en presentator André. In de haven werden door de vele kinderen een aantal Sinterklaas liedjes gezongen onder begeleiding van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' onder leiding van Trijntje Visser.

De voorzitter van de MES, Pieter Jan Teerhuis, bood de binnenkort afscheid nemende burgemeester een cadeau aan namens de organisatie. Mevrouw Kroon is nog wel een paar maanden burgemeester van Waterland, alvorens ze dijkgraaf wordt van Wetterskip Fryslân, maar ze was voor de laatste keer aanwezig als burgemeester bij de Sinterklaasintocht op Marken.

De Sint kreeg vervolgens de sleutels van Marken overhandigd door de burgemeester, waarna het gevolg via de Buurten, Buurterstraat en Kerkbuurt arriveerde bij dorpshuis Het Trefpunt. Ook dit jaar stonden er wederom vele buitenlandse toeristen dit typisch Nederlandse spektakel te aanschouwen op het schiereiland. Of die mensen er iets van hebben begrepen? De gids had wel wat uitgelegd over dit kinderfeest.

In het dorpshuis werd de Sint toegesproken door presentator André en werd de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt door Sinterklaas. Na deze bekendmaking werd een (klein) toneelstukje opgevoerd door Mario Boes en een aantal Pieten, waarin Mario zich afvroeg wanneer je een echte Piet bent. Hij had daarvoor een 'Pieten checklist' opgesteld.

Omstreeks 13.30 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com 

Meer berichten