Vincent van Amsterdam.
Vincent van Amsterdam. ((Foto: aangeleverd) )

Nieuwjaarsconcert in Zuiderwoude

ZUIDERWOUDE - Het is inmiddels een bekende traditie van Cultuur in de kerk Zuiderwoude: op 1 januari speelt één artiest op één instrument werk van Johann Sebastian Bach. Die artiest is dit jaar niemand minder dan Vincent van Amsterdam, de grote promotor van het klassiek accordeon. Van Amsterdam, onder andere winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016, zal op nieuwjaarsdag verschillende composities van Bach te horen brengen waaronder de Goldbergvariaties. Het concert begint om 16.00 uur, reserveren is aanbevolen.

Vincent van Amsterdam studeerde cum laude af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Hij is laureaat van diverse internationale concoursen, zoals het Prinses Christina Concours (2007), het Nationaal Accordeon Concours (2008 & 2009), het International Young Musicians Competition in Milaan (2009) en de vakjuryprijs van het Nederlands Conservatorium Concours (2014). In 2016 won hij zowél de publieksprijs als de juryprijs van het Dutch Classical Talent Concours.

Grote namen in een klein dorp

Het streven van Cultuur in de kerk Zuiderwoude is om een aantal malen per jaar grote namen op te laten treden in de kerk. Met de komst van Vincent van Amsterdam is dat doel voor het nieuwjaarsconcert alweer gerealiseerd. Maar ook voor later in het jaar staan er alweer evenementen van niveau gepland, onder andere van Charlotte Haesen en Christiaan Winter.

Woensdag 1 januari 2020, 16.00 uur, in de kerk van Zuiderwoude. Entree: volwassenen € 10,00 (inclusief welkomstdrankje), kinderen tot 18 jaar gratis. Reserveren: tot uiterlijk 31 december 2019 via jeanne-reserveringen@catharinastichtingzuiderwoude.nl. Parkeren: bij de kerk van Zuiderwoude (adres: Zuiderwouder Dorpsstraat 1) is beperkte parkeerruimte. Parkeer eventueel op de Gouw of bij het Dorpshuis Zuiderwouder Dorpsstraat 4. 

Meer berichten