Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waterland werden diverse Waterlandse talenten in het zonnetje gezet. Winnares van de Waterlandse talentprijs is Philine van de Vegte.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waterland werden diverse Waterlandse talenten in het zonnetje gezet. Winnares van de Waterlandse talentprijs is Philine van de Vegte. ((Foto: Ria Houweling-Bouwman ))

Philine van de Vegte winnares Waterlandse Talentenprijs

WATERLAND - Tijdens de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2020 is voor de tweede keer de Waterlandse Talentprijs uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om een Waterlands talent te stimuleren in zijn/haar verdere ontwikkeling. Burgemeester Luzette Kroon heeft gisteravond de Waterlandse Talentprijs aan Philine van de Vegte uit Katwoude overhandigd.

De 49-jarige Philine schildert wat ze om zich heen ziet op haar boerderij in Katwoude; mensen, dieren en het landschap. Ze studeerde afgelopen jaar pas af aan de Wackers academie maar daarnaast ontwikkelt haar carrière zich al pijlsnel. Ze won drie jaar op rij een prijs bij kunstkijken Volendam en exposeerde in verschillende musea waaronder de Fundatie in Zwolle. In 2019 werd zij geselecteerd om deel te nemen aan de zomerexpositie "Lang Leve Rembrandt" in het Rijksmuseum. Ook deed zij recent mee aan "Sterren op het Doek" en verscheen daarmee, samen met familie, vrienden en andere Katwoudenaren, op de nationale televisie. 

Meer berichten