Christian van Goethem van Rodi Media overhandigt de sleutels aan de scooter-winnaar Milan Gennissen.
Christian van Goethem van Rodi Media overhandigt de sleutels aan de scooter-winnaar Milan Gennissen. ((Foto: Vincent de Vries))

Achttienjarige Milan wint Grand Prix Rodi

ALKMAAR - 'Is dit een grap?' Milan Gennissen uit Alkmaar kon het maar moeilijk geloven toen hij te horen kreeg dat de trotse eigenaar te zijn geworden van de elektrische NIU scooter. Die won hij door mee te doen aan Grand Prix Rodi. Christian van Goethem van Rodi Media overhandigde vrijdag 3 januari bij HV Scooters de sleutels aan de Alkmaarse winnaar. Een mooi begin van het jaar voor de achttienjarige Milan die in september een vliegtuigtechniekstudie in Delft gaat doen en tot die tijd bij de McDonalds werkt.

"Daar ga ik nu op de fiets heen, maar hoe lekker is het om straks op de scooter daar heen te rijden. Met harde wind is zo'n fietstochtje niet altijd fijn en kost ruim twintig minuten. Straks ben ik binnen tien minuten klaar; echt superblij mee! Nu alleen nog even mijn rijbewijs halen, haha. Daar werk ik hard aan zodat ik straks kan genieten van mijn scooter. Het is een mooi ding hoor! Om eerlijk te zijn was ik alweer vergeten dat ik meedeed aan de Formule 1-prijsvraag van Rodi Media in Alkmaar op Zondag. Mijn moeder zei nog: test je geluk. Nou, dit is is nog eens écht geluk hebben!"

Groeit als kool

Importeur Hans Schreuder is lyrisch over NIU. "Het is een hippe scooter, met alles erop en eraan. Zo zit er een app en gps op en is te zien hoe vol de accu is. Het is ook voor de dealer een heel interessant model", aldus Schreuder, ook importeur van het bekende merk Kymco. Volgens hem groeit de elektrische scootermarkt als kool.

"Het is niet meer terug te draaien, we moeten die kant met z'n allen op. De elektrische scooters zitten nog steeds in de lift."

Meer berichten