Zonnepanelen.
Zonnepanelen. ((Foto: Pixabay ))

In gesprek over duurzame energie opwekking

REGIO - We gaan duurzamer wonen, werken en leven. De Nederlandse regering heeft afgesproken dat alle energie in Nederland in 2050 duurzaam moet worden opgewekt. Ons elektriciteitsverbruik zal de komende jaren enorm toenemen, omdat we elektrisch gaan koken, rijden en in sommige gevallen ook elektrisch gaan verwarmen. Er moet dus veel meer energie duurzaam worden opgewekt. Hiervoor moeten alle regio's in Nederland een plan maken. Zo ook de regio Zaanstreek-Waterland. Inwoners van de gemeenten in Zaanstreek Waterland worden dan ook uitgenodigd om 5 of 11 februari in gesprek te gaan over duurzame energie opwekking.

Kom op 5 februari 2020 naar Wormer of 11 februari 2020 naar Purmerend. Inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland kunnen kiezen welke avond de voorkeur heeft. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging met meer informatie en de locatie.

Zonnepanelen en windturbines

Tijdens de avond wordt gesproken over de kansen voor grootschalige energieopwekking. Zijn zonnepanelen of windturbines langs de snelweg een optie? Waar is er mogelijk ruimte voor een zonneweide? Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden in de verschillende buurten. Van welke mogelijkheden wordt men enthousiast?

Programma

19.00 - 19.30 uur:         Inloop met koffie en thee

19.30 - 19.35 uur:         Opening en welkom

19.35 - 20.15 uur:         Presentatie Inzet duurzame opwek elektriciteit Zaanstreek-Waterland

20.15 - 20.25 uur:         Intermezzo: petje op petje af

20.25 - 21.20 uur:         Ideeën uitwisselen per tafel

21.20 - 21.30 uur:         Plenaire afronding, uitleg vervolgproces en borrel                                

Aanmelden kan via www.odijmond.nl/duurzaamopwekkeninderegio

Meer berichten