Jake mocht de burgemeestersketting dragen terwijl mevrouw Kroon voorlas.
Jake mocht de burgemeestersketting dragen terwijl mevrouw Kroon voorlas. ((Foto: Ria Houweling))

Burgemeester Kroon leest Waterlandse peuters voor

WATERLAND - Stichting Lezen organiseert van 23 januari tot en met 1 februari de Nationale Voorleesdagen. Het doel van dit evenement is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Daarom vinden er in het hele land leuke activiteiten rond voorlezen plaats, vaak naar aanleiding van het Prentenboek van het Jaar. Ook Karmac Bibliotheek besteedt in haar vestigingen in de gemeenten Buren, Lopik en Waterland aandacht aan de nationale Voorleesdagen. Bij de kick-off, de eerste voorleesdag, is er al aan bijna 300 peuters en kleuters voorgelezen. Burgemeesters, wethouders en vrijwilligers lazen voor uit boeken uit de Prentenboeken Top10. Vooral 'Moppereend', het Prentenboek van het Jaar 2020, viel bij de kinderen bijzonder in de smaak.

In Waterland leende burgemeester Luzette Kroon zelfs haar keten even uit aan Jake, die later heel graag burgemeester wil worden. Hij mocht daarom tijdens het voorlezen van 'Moppereend' tien minuten als burgemeester, met de keten om, naast haar zitten. Hij vond dat helemaal fantastisch!

Meer berichten