Vrijwilligers proosten met elkaar op het nieuwe jaar.
Vrijwilligers proosten met elkaar op het nieuwe jaar. ((Foto: Aangeleverd))

Nieuwjaarsborrel Wijksteunpunt De Meerwijk Edam

EDAM - Voor de vrijwilligers die werken vanuit het wijksteunpunt (WSP) De Meerwijk in Edam werd donderdag 16 januari een nieuwjaarsborrel gehouden. Ook de vrijwilligers van de bibliotheek waren uitgenodigd. In het WSP werken verschillende maatschappelijke organisaties. De medewerkers en vrijwilligers hebben met elkaar geproost op de prettige samenwerking en het nieuwe jaar.

Vanuit het WSP wordt dagbesteding georganiseerd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers (De Zorgcirkel). Ook vind je er Wonen, Zorg en Welzijn advies en vrijwilligerssteunpunt (gemeente), ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte (MEE), burenhulp, cliëntondersteuning, maatschappelijk werk, mantelzorg (SMD), Vluchtelingenwerk en natuurlijk kan er in de bibliotheek een boek geleend worden en zijn er tal van andere activiteiten.

Bij de nieuwjaarsborrel waren vrijwilligers die verschillende dingen doen: als maatje eenzame mensen bezoeken, 80-jarigen bezoeken en vragen hoe ze het thuis redden, mensen met de boodschappenbus ophalen, repaircafé, vluchtelingen begeleiden, hulp bieden op de dagbesteding en welkom-in-de-wijk-tasjes bezorgen bij nieuwe inwoners.

Wijksteunpunt de Meerwijk is elke werkdag geopend; tussen 09.00 en 12.00 uur is er inloopspreekuur. Hier is geen afspraak voor nodig. Meer weten? Bel 0299-391507. De bibliotheek is elke werkdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur (zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur).

Meer berichten