De dames en heren van Touwtrek vereniging Monnickendam namen deel in vier gewichtsklassen op het NK indoor touwtrekken waarvan zij in twee klassen de Nederlandse titel wisten te winnen.
De dames en heren van Touwtrek vereniging Monnickendam namen deel in vier gewichtsklassen op het NK indoor touwtrekken waarvan zij in twee klassen de Nederlandse titel wisten te winnen. ((Foto: aangeleverd) )

TTV Monnickendam Nederlands Kampioen indoor touwtrekken

MONNICKENDAM - Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap indoor touwtrekken plaats in Wolvega. De dames en heren van Touwtrekvereniging Monnickendam namen hierbij deel in vier gewichtsklasses waarvan zij in twee klasses de Nederlandse titel wisten te winnen. Vorig jaar verloren Monnickendammer dames deze titel aan rivaal VTTG uit Utrecht, maar dit jaar wisten zij hem met verve terug te pakken.

Ook het mixteam (vier heren en vier dames) van de Waterlandse club was goed in vorm waardoor ook zij het goud binnentrokken. De heren begonnen de dag met de zwaarste mannen klasse (het team mag maximaal 680 kilo wegen). Mede door een blessure wisten zij hun draai in deze klasse niet te vinden waardoor zij niet uit de poulefase wisten te komen. In de daarop volgende herenklasse met een maximaal gewicht 640kg, wisten de heren het ritme terug te vinden waarmee zij een mooie tweede plek wisten te behalen.

Na het NK is het seizoen voor de touwtrekclub nog niet ten einde. Van 20 tot en met 23 februari vindt het wereldkampioenschap touwtrekken plaats in Letterkenny, Ierland. De komende weken zullen zij dus nog de 'puntjes op de i' moeten zetten om in Ierland de wereldtitel op hun naam te kunnen zetten. Naast hun deelname aan de open club kampioenschappen als TTV Monnickendam op 20 en 21 februari zullen zij in de wereldkampioenschappen voor landenteams op 22 en 23 februari Nederland vertegenwoordigen in de heren 680 en de mix 580 klasse.

Meer berichten